- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βασίλαινας: Η γοητεία του κλασικού!
Εδώ κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά
Παράδοση και καινοτομία, μέτρο και νόστιμος πειραματισμός σε κάθε πιάτο, περισσότερο από 100 χρόνια τώρα. Μακριά από τις εφήμερες τάσεις και περαστικές μόδες, ο Βασίλαινας επιμένει στην εξαιρετική πρώτη ύλη και στην προσεκτική διαχείρισή της.
Με τη θάλασσα σε πρώτο πλάνο και την καλοδουλεμένη Head to Tail φιλοσοφία του, κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά, ενώ υπάρχει απόλυτος σεβασμός των θαλασσινών αποθεμάτων, κρατώντας επαπειλούμενα είδη και εκτός εποχής ψάρια μακριά από τα πιάτα του. Η κουζίνα του Βασίλαινα η οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση του κόσμου με την αστική κληρονομιά της πόλης, εκτός από τις κλασικές συνταγές όπως η ταραμοσαλάτα, και το ψητό καλαμάρι με φάβα και σουτζούκι, προτείνει ένα νέο μενού ηθικής και εποχικής ψαροφαγίας, όπως η Αθηναϊκή με ρίκι, ο σκοπελίτικος μπακαλιάρος στιφάδο με δαμάσκηνα, ή καθημερινή ψαριά με αγκινάρες αλά πολίτα, ενώ πιστός στη zero waste φιλοσοφία του οι γιακάδες των ψαριών μετατρέπονται σε μυρωδάτες μακαρονάδες και οι κοιλιές σε αφράτα και πικάντικα σουτζουκάκια.
Η μελετημένη walk in κάβα των 170 και πλέον ετικετών κρασιού θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο. Τα φώτα ανάβουν νωρίς κάθε βράδυ (την Κυριακή είναι ανοιχτά το μεσημέρι) και μια απολαυστική γιορτή γεύσης και φιλοξενίας σας περιμένει. Μια γιορτή που ξεκίνησε από τον Πειραιά, συνεχίζεται στην οδό Βρασίδα, αλλά και κάθε καλοκαίρι στην Αντίπαρο.