- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Ο Κώστας Καστελόπουλος είναι και εξ Ανατολής και Πειραιώτης. Από κωνσταντινουπολίτικη οικογένεια, μας χάρισε το πρώτο Εξ Ανατολής στο Χαλάνδρι. Έφτιαξε τώρα ένα καινούργιο πόστο, το Πολίτικα κι Απλά, σε μια παλιά μονοκατοικία με κήπο και ξύλινο φράκτη με κομμάτια ζωγραφισμένου κρυστάλλου με φωτιές. Ο συνειρμός αυθόρμητα σε παραπέμπει στο ότι μέσα «παίζουν» σούβλες και κάρβουνα.
Πιάνουμε το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι με τις διαφορετικές καρέκλες, πιο πέρα, στην ανοικτή κουζίνα, ο Τούρκος σεφ διευθύνει την «ορχήστρα» της σούβλας. Ο χώρος είναι όμορφος, διακοσμημένος λιτά, με μαλακά χρώματα. Μεγάλοι καθρέπτες και μια μικρή βιτρίνα με αληθινό δεντράκι όπου κρέμονται συνταγές κι ευχές από κόκκινες κλωστές δεμένες… ομορφαίνουν το χώρο.
Με μια ματιά «κόβουμε» την πελατεία που χαίρεται ανατολίτικες γεύσεις, μερικοί φαίνονται να έλκουν την καταγωγή από εκεί. Ξέρετε, στρογγυλό πρόσωπο, έντονα χείλη, κοιλίτσα καλοφαγάδων και ευτυχισμένοι. Μάλλον έχουν βρει τη γεύση τους.
Το καλωσόρισμα ήταν πάστα ντομάτας με μπούκοβο και πάστα μαύρης ελιάς με μυρωδικά, μαζί με ζυμωτό ψωμί άρτι βγαλμένο από το φούρνο. Καλή η αρχή, χτυπήσαμε το ζεστό ψωμί σε dt.
Μετά πήραμε στη μέση Κιούλ κεμπάπ (λουκάνικο χωριάτικο, φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, τυρί), Λεχματζούν ντομάτας αρκετά πικάντικο, Μενεμέν Φέτα (με 2 σάλτσες και μυρωδικά), μια δροσερή σαλάτα Φατούς (ρόκα, ντομάτα, αγγούρι κρεμμυδάκι φρέσκο, κρουτόν).
Τα κυρίως ήταν σε εντυπωσιακά μεγάλες μερίδες. Τα Κιοφτέ Κεμπάπ, το Ισκεντέρ Κεμπάπ (σκορδάτο) και το Άδανα (καυτερό) Κεμπάπ, φτιαγμένα από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, ήταν από φίνο κρέας και μαστορικά ψημένα. Μερακλίδικα, μαζί με ψητές ντομάτες, κρεμμύδια, ψητές πιπεριές, πίτες και φρεσκοκομμένο μαϊντανό, μας έσπασαν τη μύτη. Ο δε μοσχαρίσιος γύρος, το Ντονέρ Κεμπάπ, ήταν θαύμα. Παραδίπλα διαλέξαμε ξεχωριστά τη σος του γιαουρτλού, πουρέ μελιτζάνας και μαγειρεμένο πληγούρι με λαχανικά, όλα λατρεμένα.
Ο ευγενέστατος σερβιτόρος μάς προειδοποίησε: «Κρατήστε χώρο για τα γλυκά, είναι κι αυτά πολύ ωραία!».
Δεν είχε άδικο. Παραγγείλαμε τη σπεσιλιτέ, μπουγάτσα σε φύλλο κρούστας με πολύ ωραία γέμιση, κανελοζάχαρη από πάνω και καϊμάκι Τραπεζούντας – θεσπέσιο! Μας κέρασαν σαμπούκα που την είχαν εμπλουτίσει με αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα και βερίκοκα – ωραία ιδέα.
Πολίτικα ήταν, απλά δεν ήταν, ήταν σύνθετα και με γνώση. Η κουζίνα αξιέπαινη, με σωστές αυθεντικές γεύσεις, μπαχαρικά μοσχομυρωδάτα και πρώτης ποιότητας ύλες. Οι τιμές είναι πολύ λογικές και το service φιλοξενία της Ανατολής.
Πολίτικα και απλά: Λ. Παλαιολόγου και Βαλαωρίτου 2, Χαλάνδρι, 210 6856.466 Ανοικτά κάθε μέρα βράδυ έως 1 π.μ., Σάβ. και Κυρ. και μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 20-25.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.