A! Φθινόπωρο… Μια από τις τελευταίες αθηναϊκές βραδιές που μπορείς ακόμη να κάτσεις έξω, η παρέα –κάθε τέτοια εποχή σε στιγμές αναπόλησης αλλά και δυναμικών νέων προγραμματικών δηλώσεων– διάλεξε Balthazar με απίστευτη για τα δεδομένα της ομοψυχία. Το Balthazar δεν είναι από μόνο του νοσταλγικό. Αντίθετα, κάθε φορά που πάω είναι πιο φρέσκο, πιο λαμπερό, πολυτελές και μαζί χύμα, καινούργιο και μαζί αγαπησιάρικα «παλιό».
Προχτές κάτσαμε στον υπέροχο κήπο του, καναπέδες και μαξιλάρια και φώτα και μια πράσινη βροχή από κρόσσια απέναντι στο μπαρ, και λουλούδια και πρασινάδες και κόσμος πολύς που μπαινόβγαινε φρέσκος και λουλουδιαστός επίσης, α, όλα κι όλα, η διάθεση δεν λείπει ποτέ στο Balthazar ούτε κι από τους θαμώνες. Ξεκινήσαμε με κοκτέιλς, γρήγορα περάσαμε στα κρασιά και το φαγητό, σαλάτες με προσούτο και μοτσαρέλες, γαύροι μαρινάτοι και όχι μόνο, κεφτεδάκια με πατατούλες και άλλα ορεκτικά ων ουκ έστιν αριθμός. Συνεχίσαμε με ωραιότατα κυρίως, η σφυρίδα μου είχε λιαστές ντομάτες και κάτι χορταράκια, κι έμοιαζε πολύ δημιουργική, ο Γιώργος Τσιακτσίρας, σεφ για χρόνια εδώ, «πειράζει» και «δημιουργεί» τόσο όσο μ’ αρέσει και δεν με εκνευρίζει.
Έπιασε μια βροχή τρελή αλλά δεν έκανε καθόλου κρύο, ο κόσμος όλος κι εμείς μαζί ρομαντζάραμε και το γυρίσαμε και πάλι στα κοκτέιλς, αναπόφευκτα μιλήσαμε και για το χειμερινό χώρο – ανοίγει σήμερα Πέμπτη 9 του μηνός και σύνθημα όλο το χειμώνα έχει το “keep on rocking”. Μέσα, τις έχουν όπως κάθε χρόνο κάνει τις αλλαγές τους, καινούργιες ταπετσαρίες, πολυέλαιοι και μπαρόκ φωτιστικά, πολλά πολλά εικαστικά και πίνακες γνωστών Ελλήνων ζωγράφων και άλλα ωραία της decoration. Α! κι ένα καινούργιο μπαρ στη μέχρι τώρα άδεια σάλα της εισόδου με καναπέδες, ανάκλιντρα και εγκατάσταση από την οροφή οπτικών ινών. Και μενού πάλι μεσογειακό με αρκετή από Ιταλία. Και τιμές φρέσκιες κι αυτές και προσαρμοσμένες στα φετινά στενάχωρα δεδομένα.
Τις Πέμπτες, μην ξεχάσω τα τρομερά πάρτι που διοργανώνει ο Μάικ με rock, funky, μαύρο soul και γλέντια μέχρι το πρωί.
Φύγαμε όταν η βροχή είχε από ώρα στεγνώσει, στην πόρτα ο Θανάσης, 20 χρόνια χαιρετιόμαστε με κλίση κεφαλιού, ακόμη δεν λέει να βαρεθεί κανείς από τους δυο μας.
BALTHAZAR, Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 210 6441.215
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.