Βουλκανιζατέρ: Η 90s nostalgia γίνεται ήχος και γεύση στο πιο hot listening bar-εστιατόριο της πόλης
Καλά κοκτέιλ και φαγητό, ακόμα καλύτερες μουσικές και ατμόσφαιρα


Το καινούργιο μπαρ-εστιατόριο Βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι είναι από τις πιο συζητημένες αφίξεις της σεζόν
Τι σχέση έχουν τα ελαστικά αυτοκινήτων με ένα εστιατόριο; Καταρχάς περισσότερη από ό,τι νομίζετε (ας θυμηθούμε τον περίφημο Οδηγό Michelin που καθιέρωσε η ομώνυμη εταιρεία ελαστικών). Κι έπειτα, ας κάνουμε μια βόλτα ως το Κουκάκι (με ή χωρίς αυτοκίνητο) για να βρούμε το Βουλκανιζατέρ, το ολοκαίνουργιο εστιατόριο που άνοιξε στον χώρο ενός παλιού βουλκανιζατέρ στις 23 Δεκεμβρίου κι έγινε αμέσως ένα από τα πιο hot στέκια της σεζόν.
Εκεί λοιπόν που άλλοτε κυριαρχούσαν η μυρωδιά του καμένου λάστιχου και ο θόρυβος από τα εργαλεία, τώρα το Βουλκανιζατέρ μας φτιάχνει αντί για το αμάξι, τη διάθεση. Ξεκινώντας από τα βασικά, για να γίνει ένα στέκι "talk of the town", πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ατμόσφαιρας – και το Βουλκανιζατέρ το έκανε. Προτού ακόμα μπεις καλά-καλά μέσα βλέπεις μπορντό κουρτίνες συσκότισης και λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, ενώ μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό αποκαλύπτει το παρελθόν της τωρινής σάλας. Τα παλιά εργαλεία έχουν διατηρηθεί σαν διακοσμητικά στοιχεία, η αφίσα της Πάμελα Άντερσον υπάρχει στον τοίχο, όλα προκαλούν ένα έντονο κύμα 90s δημιουργώντας ένα σκηνικό που σε ξαφνιάζει ευχάριστα. Το Βουλκανιζατέρ αντί να ξεχάσει τον παλιό χαρακτήρα του, τον μετέτρεψε σε μια όμορφη γέφυρα μεταξύ των δεκαετιών.
Η κουζίνα, σε επιμέλεια του σεφ Θωμά Μάτσα, ισορροπεί ανάμεσα στη νοσταλγία και τη μοντέρνα δημιουργικότητα. Από ταραμά με μελάνι σουπιάς μέχρι αγιορείτικο ψάρι, τα πιάτα του είναι πολύ νόστιμα, καλοδουλεμένα και ισορροπημένα, ενώ συνοδεύονται από εκλεκτά κρασιά και κοκτέιλ. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο bartender Χρήστος Βαγενάς για να δημιουργήσει τη λίστα, εμπνεύστηκε από τις γεύσεις του μενού.
Στο τραπέζι μας ξεκινήσαμε με φουρνιστό ψωμί και «φυτίλι», όπως αναγράφεται στον κατάλογο. Ένα, στα αλήθεια «φυτιλάκι», από βούτυρο με μυρωδικά, μαζί και χοντρό αλάτι. Καταβροχθίσαμε το ζεστό ψωμάκι, μαζί και το οψιμοτύρι Παρνασσού, με κηρήθρα ανθέων και ελαιόλαδο. Ακόμα πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν η μανιταρόπιτα με αυγό και γραβιέρα – πεντανόστιμη! Δοκιμάσαμε επίσης τις ταλιατέλες με φιστίκι και παλαιωμένη φέτα αλλά και την πρόταση του σερβιτόρου, το μάλλον πιάτο-σταρ του εστιατορίου, ένα πραγματικά πεντανόστιμο γουβετσάκι με short ribs και παλαιωμένη φέτα που έλιωνε στο στόμα.
Μετά το φαγητό και κάποια ποτήρια (ελληνικού) λευκού κρασιού, μεταφερθήκαμε στο μπαρ - η ατμόσφαιρα παλιού συνεργείου με την εξαιρετικής ακουστικής ποιότητας μουσική, σε τραβούν στην μπάρα σαν μαγνήτης. Φανατικοί λάτρεις του τζιν τόνικ συνεχίσαμε μαζί του δοκιμάζοντας μια ιδιαίτερη παραλλαγή με βότανα.
Οι μουσικές επιρροές, εμπνευσμένες από το iconic Paradise Garage της Νέας Υόρκης, σε ένα φάσμα ήχων από ambient και soul μέχρι house και disco ολοκληρώνουν πολύ επιτυχημένα την τηλεμεταφορά στα 90s. Μετά τις 12, και με τα ντεσιμπέλ να ανεβαίνουν, το κοινό του δίνει και καταλαβαίνει και τότε το εστιατόριο μετατρέπεται κατά κάποιο τρόπο σε dance floor. Εδώ να σας πω πως στο χοτ Βουλκανιζατέρ δύσκολα θα βρείτε τραπέζι για φαγητό, αλλά μόνο για ποτό στο μπαρ δεν χρειάζεται κράτηση!
Πίσω από το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα βρίσκονται οι Νεφέλη Οφέλια Σαχβερντιάν, Γιάννης Σαλπέας και Αντρέας Παπαδημητρακόπουλος, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου η μουσική, το φαγητό και το ποτό ενώνονται. Με ειδική ακουστική μελέτη και τεχνολογία αιχμής στον ήχο, το Βουλκανιζατέρ ακολουθεί τη φιλοσοφία των listening bars της Ιαπωνίας, που τον τελευταίο καιρό γνωρίζει μεγάλη άνθηση στην Αθήνα και όπου ο ήχος δεν είναι απλά καλός – είναι καθηλωτικός.
Οδυσσέα Ανδρούτσου 17, Κουκάκι, Instagram: @voulkanizater.ath
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο για νόστιμα θαλασσινά. Είναι μία ολόκληρη ιστορία γεύσεων της θάλασσας
Το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους
Εδώ κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά
Εδώ βρίσκεις πάντα φρέσκα και λαχταριστά ψάρια και θαλασσινά. Ωμά, αχνιστά, τηγανητά, μαγειρευτά, στη σχάρα, όπως ποθεί η καρδιά σου
Στο μενού θα βρεις νοστιμιές της θάλασσας που έρχονται απ’ όλο το Αιγαίο και σερβίρονται σε διάφορες μορφές
Το παλιό, το οriginal, το κλασικό ψητοπωλείο που τιμούν καθημερινά οι Αθηναίοι
Φιλικό, ανεπιτήδευτο, χαλαρό είναι το μεζεδοπωλείο που αγαπούν οι παρέες
Το εμβληματικό roof garden του Royalty Hotel Athens είναι ένα καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας
Το μενού δεν είναι ποτέ σταθερό, γιατί η φιλοσοφία εδώ είναι να σερβίρονται μόνο τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά
Φτιάχνεται από ολόφρεσκο κοτόπουλο, έχει χειροποίητο πανάρισμα, και σερβίρεται με σπιτικές σος
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος εξερευνούν το street food
Η ελληνική παράδοση από μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά
Μενού που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Μερζένης και signature cocktails από τον Αλέξης Κοντίνης
Εδώ θα γευτείς comfort αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.