- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
ΧΗ.ΜΑ, ένας χημικός κι ένας μαθηματικός με πτυχίο στη σωστή μπριζόλα
Στο Νότο κάνουν αλχημείες στα κάρβουνα
![80450-179984.jpeg 80450-179984.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/80450-179984.jpeg)
![88736-178960.jpg 88736-178960.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/02/20/88736-178960.jpg)
Όχι δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, πρόκειται για απλά μαθηματικά! Έστω ένας χημικός, ο Τόλης, κι ένας μαθηματικός, ο Μπάμπης. Αυτό ισούται με το ΧΗ.ΜΑ, δηλαδή το καλύτερο μπριζολάδικο των –πολύ- νοτίων προαστίων.
Με κλίση στις θετικές επιστήμες τα δυο αδέλφια και με μπαμπά 35 χρόνια κρεοπώλη, μπορεί να σπούδασαν έκαστος το είδος του αλλά η αγάπη για το καλό φαγητό (και ο κορεσμός στα σχετικά με το πτυχίο τους επαγγέλματα, να τα λέμε και αυτά), τους οδήγησε στη δημιουργία ενός παραδοσιακού τύπου μπριζολάδικου με ιδιαίτερες γεύσεις και άριστες πρώτες ύλες φυσικά απ’ τον καλύτερο προμηθευτή, τον πατέρα τους!
Στον παράλληλο της παραλιακής οδού που οδηγεί προς το Σούνιο, στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, τα δυο αδέρφια μετέτρεψαν το παλιό πατρικό σε μια ζεστή οικογενειακή ταβέρνα με έξυπνη διακόσμηση και πολλές -πολλές εξισώσεις και χημικές ενώσεις γραμμένες στους τοίχους. Επιμελήθηκαν τον κατάλογο με μεγάλη προσοχή και κατάφεραν να συνδυάσουν κλασικές κι αγαπημένες γεύσεις με μοντέρνες κι ενδιαφέρουσες πινελιές.
Δοκιμάσαμε δροσερές σαλάτες, μαστέλο Χίου και λαδοτύρι στα κάρβουνα, μελιτζανοσαλάτα με μπόλικο σκόρδο, τυροσαλάτα, σουτζουκοπιτάκια κόλαση, κεμπάμπ γιαουρτλού όνειρο, μπριζόλα σταυλίσια τέλεια ψημένη, παϊδάκια κοτόπουλου ζουμερά και μαριναρισμένα σε μυστική συνταγή με μουστάρδα.
Η ποικιλία για την παρέα περιέχει απ’ όλα τα καλά: στήθος κοτόπουλου, μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο, χοιρινά πανσετάκια, μοσχαρίσια μπριζολάκια, πιτούλες, πατάτες μερακλίδικες κομμένες στο χέρι και... δεύτε λάβετε force!
Στα γλυκά, η καρυδόπιτα, το cheesecake και το κέικ σοκολάτας φτιάχνονται, επίσης καθημερινά στο εστιατόριο και δε μένει ούτε ψίχουλο!
Πριν από λίγο καιρό, αποφάσισαν να ανοίξουν το αδερφάκι του ΧΗ.ΜΑ στην περιοχή του Αλίμου και απ΄ ότι φαίνεται ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα τις αλχημείες στα κάρβουνα!
25ης Μαρτίου 11, Π. Φώκαια Αττικής, 22910 – 78235, Βαλλιάνου &Θεοτόκη 1, Άλιμος, 210 - 9825026
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.