Ma Che Vuoi: στην ολοκαίνουργια spritzeria του κέντρου για πίτσα και aperitivo
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»


Το Ma Che Vuoi είναι η νέα spritzeria της Καλαμιώτου
Πάνω στην εκπνοή του χρόνου μια μικρή Ιταλία εγκαταστάθηκε -μαζί με όλες τις μοσχομυριστές πίτσες και τα δροσερά της spritz- στην Καλαμιώτου. Στον αριθμό 15 φώλιασε το Ma Che Vuoi μια ολοκαίνουργια spritzeria που έχει για μότο της τη φιλοσοφία του Dolce Far Niente – τη γλυκιά τέχνη του να μην κάνεις τίποτα. Αυτό, βέβαια, αφορά όλους εμάς, τους θαμώνες, μια που στο Ma Che Vuoi πολλά είναι τα νόστιμα που συμβαίνουν…

Στη ζεστή σάλα όλα τα βλέμματα πέφτουν στον φούρνο. Εδώ ψήνονται λαχταριστές πίτσες με ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης και σάλτσα από ντοματίνια San Marzano, τη φημισμένη ιταλική ποικιλία. Ύστερα είναι τα φρέσκα ζυμαρικά ημέρας, τα αλλαντικά και το χειροποίητο ψωμί. Η πρώτη ύλη έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ιταλική γωνιά, με τα άλευρα και τα τυριά να καταφθάνουν απευθείας από την Ιταλία, το κρέας και το ψάρι από επιλεγμένους έλληνες παραγωγούς.


Αρχηγός στην κουζίνα ο σεφ Μάριος Ματζοράκης, ο οποίος κατάλαβε ήδη από πολύ μικρή ηλικία ότι η μαγειρική είναι το πεπρωμένο του. Αφού δούλεψε σε φημισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και της Γαλλίας, στα 23 του ανέλαβε τη θέση του Chef de cuisine στο Vigna Restaurant της Νότιας Γαλλίας, όπου διδάχθηκε τη σημασία της εποχικότητας και του σεβασμού στην πρώτη ύλη. Είναι οι ίδιες αξίες που εφαρμόζει και στην κουζίνα του Ma Che Vuoi: όλα να φτιάχνονται στο χέρι με τις καλύτερες πρώτες ύλες που μπορεί να βρεθούν. Ο ίδιος λέει: «Όταν ξεκινήσαμε με τους ιδιοκτήτες του Ma Che Vuoi, τον Άγγελο Μπούρα και τον Γιώργο Φιταγκορίδη, ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο: θα φτιάχνουμε τα πάντα μόνοι μας. Από τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, το ψωμί μέχρι τα φρέσκα ζυμαρικά, τις χειροποίητες σάλτσες και το ζυμάρι για την πίτσα».


Όλα τα παραπάνω βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι στο aperitivo που επίσης έχει σημαντική θέση στην ψυχή του Ma Che Vuoi. Από το κλασικό Aperol Spritz με την απόλυτη ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και πικράδας, μέχρι πιο δημιουργικές παραλλαγές, κάθε cocktail στη λίστα με τα αυθεντικά ιταλικά spritz αφηγείται μια ιστορία παράδοσης. Αν το προτιμάς, όμως, υπάρχει και μια ωραία συλλογή από ιταλικά κρασιά, όλα τους φερμένα από τους ξακουστούς αμπελώνες της Ιταλίας: Piemonte, Toscana, Σικελία. Κι έτσι με ένα ποτήρι κρασί ή ένα ολόδροσο spritz, με ένα κομμάτι χειροποίητης ναπολιτάνικης πίτσας και μια μπουκιά φρέσκων ζυμαρικών, ανακαλύπτει κανείς τι πραγματικά σημαίνει Dolce Far Niente.

Καλαμιώτου 15, κέντρο, 210 3248762, Fb: Ma Che Vuoi, Instagram: @machevuoi.athens
INFO
Ωραίο ιταλικό all day restaurant με προϊόντα που καταφτάνουν από την Ιταλία και
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Μια γαστρονομική απόλαυση, βασισμένη σε γνήσια ιταλικά υλικά
Σταθερή αξία στα Άνω Πετράλωνα
Εδώ έρχεσαι για τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες, με μεράκι και αγάπη
Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου στρώνει ένα τραπέζι γεμάτο μνήμες
Σε έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της Αθήνας
Άψογο φαγητό, ξεχωριστά cocktails και χαλαρή διάθεση στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.