- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Profitis: Η νέα spritzeria του Παγκρατίου
Τα κοκτέιλ έχουν ονόματα προφητών και στο εσωτερικό ανάβεις κερί
Τι θα πιεις και θα δοκιμάσεις στον Profitis που μόλις άνοιξε στο Παγκράτι
Με αναπάντεχο όνομα, που όμως προδίδει την τοποθεσία της, η νέα spritzeria του Παγκρατίου, Profitis, βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, με την ομώνυμη εκκλησία, και μόλις άνοιξε τις πόρτες της. Εκτός από την ονομασία όμως, είναι και το ντεκόρ που φανερώνει πως έχει εμπνευστεί από το εσωτερικό ναών.
Στην είσοδο, όλοι στέκονται για να φωτογραφίσουν τα δύο box με τις φράσεις «Σε ψάχνω σε κάθε πάρτι, σε κάθε κάθε γωνιά στο Παγκράτι», αναφορά από το viral τραγούδι της Μαρίνας Σπανού, «Ταξίδι». Με το που μπει κανείς όμως, στον κατά τα λοιπά μίνιμαλ χώρο, με την urban αισθητική, θα παρατηρήσει αμέσως τα μανουάλια με τα αναμμένα κεριά και σχέδια με θρησκευτικές χειρονομίες. Αντίστοιχη αισθητική έχει μέχρι και ο τυπωμένος κατάλογος, όλα είναι γραμμένα σε βυζαντινή γραμματοσειρά!
Όπως λέει η ομάδα του Προφήτη (είναι οι ίδιοι που βρίσκονται πίσω από τον Τράγο στου Ψυρρή) πρόκειται για μια spritzeria που εκτός από τα βασικά, κλασικά spritz όπως το aperol, το negroni ή το americano, διαθέτει και αρκετά signature, κάποια από αυτά επιμεληθήκαν οι γνωστοί bartenders Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και Νικολ Λίτσα, δίνοντάς τους ονόματα διαφόρων προφητών, όπως Δαβίδ, Ναούμ, Μαλαχίας, Σαμουήλ, Ιωνάς...
Στον Προφήτη θα απολαύσει κανείς κρασί μέσα από τη μεγάλη και ενημερωμένη λίστα του σομελιέ Γιώργου Καραμπίνη, που περιλαμβάνει κρασιά του εγχώριου και του διεθνή αμπελώνα αλλά και μικρών Ελλήνων παραγωγών.
Με τι θα συνοδεύσει τα όσα πιεί στον Προφήτη; Με μια μεγάλη ποικιλία σε τυριά, αλλαντικά και μπρουσκέτες, με βάση το χειροποίητο προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης. Θα βρει προσούτο San Daniele, παστράμι μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας, σαλάμι από αρνί, chorizo και finocchiona (ιταλικό σαλάμι με φινόκιο της Τοσκάνης), καβουρμά, καρπάτσιο από black angus και άλλα πολλά. Από τυριά υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ανάμεσά τους ελληνικό brie, κατσικίσιος κορμός chevre, manchego από την Ισπανία, πεκορίνο με τρούφα, Οccelli di Castagno (πιεμοντέζικο τυρί που τυλίγεται σε φύλλα καστανιάς), αλλά και αρσενικό Νάξου.
Info: Πλατεία Προφήτη Ηλία 5, Παγκράτι
Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο 4.30και Κυριακές απο τις 3.00 -12.30. Xωρίς κρατήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.