- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης Στρατηγική επί πιάτου
Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και...
Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και βρίσκεστε στον ατμοσφαιρικό κήπο. Μέσα έπιπλα - αντίκες, χρωματιστά πλακάκια, διάχυτη αρχοντιά από ένα παρελθόν που συναντάει το παρόν. Κάβα στο υπόγειο με ιδανικές συνθήκες. Περπατώντας κατά μήκος της αλέας φτάνετε στο χώρο που βρίσκονται τα τραπέζια, διάσπαρτα στον κήπο και στις μικρές βεράντες. Πρασινάδες πυκνές παντού, κεριά, μοναδική ατμόσφαιρα.
Το παλιό κηφισιώτικο αρχοντικό, από την εποχή του Όθωνα, είναι ιδανικό μέρος για να στεγάσει ένα εστιατόριο σαν το Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. To πατρικό των αδελφών Ζουμπούλη μετατράπηκε σε εστιατόριο εδώ και 12 χρόνια, ακριβώς δίπλα από την κάβα τους Vinifera. Εδώ είναι η γη της επαγγελίας για καλοφαγάδες και οινόφιλους. Για την ευφορία που θα νιώσετε υπεύθυνοι είναι η σύμβουλος επιμελήτρια του μενού σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, ο σεφ Δημήτρης Πισσίας, ο Νίκος Κορομηλάς για τα γλυκά και ο sommelier Ντίνος Τζεβαρχιτζιάν. Το καλοκαιρινό μενού ήταν αριστουργηματικό, με πιάτα που συνδυάζουν λαχανικά εποχής και φρούτα, μυρωδικά της ελληνικής γης, εξαιρετικά κρέατα και ψαρικά, μαζί με προϊόντα με ονομασία προέλευσης, όπως τυριά, αλλαντικά κ.ά.
Δοκιμάσαμε σαλάτα με ντομάτα και γλιστρίδα, φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό, αγγούρι, θρούμπι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μαυροκούκι. Φάβα με τσιπς παντζαριού που συνοδευόταν από κύβους ντομάτας, φουρνιστές ελιές και βότανα. Επίσης, καλαμάρι σχάρας πάνω σε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σος από μοσχολέμονο και τσιπς πατάτας. Συνεχίσαμε με μιλφέιγ φρέσκιας σαρδέλας με ψητές ντομάτες και σάλτσα κάππαρης και μαϊντανού. Πεϊνιρλάκια με φρέσκο πρόβειο τυρί αρωματισμένα με βούτυρο και αυγοτάραχο. Τα κυρίως μας ήταν: μπακαλιάρος με χουνκιάρ, δεντρολίβανο με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και Caesar γαλοπούλας, δηλαδή κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με κάρι, εστραγκόν και ματζουράνα μαζί με νιώτικο κεφαλοτύρι και κολοκυθάκια αρωματισμένα με ελαιόλαδο δενδρολίβανου. Ήταν όλα θαυμάσια. Τόσο δεμένα τα υλικά, τόσο αναζωογονητικές γεύσεις, τόσο μυρωδάτα και απολαυστικά πιάτα είχαμε καιρό να γευθούμε. Τα δε γλυκά μάς μάγεψαν. Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με λεβάντα και σάλτσα ροδάκινου, και παγωτό χαλβά με σάλτσα σύκου, άρωμα ούζου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η λίστα των κρασιών είναι δηλωτική του πάθους τους. Πάνω από 200 ετικέτες με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων. Εμείς ήπιαμε το δικό του Vinifera. Επίσης θα βρείτε μια κατηγορία τροφίμων για ειδικές περιπτώσεις, όπως χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και γάλα και για χορτοφάγους.
Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής, 20.00-1.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.