- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης Στρατηγική επί πιάτου
Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και...
Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και βρίσκεστε στον ατμοσφαιρικό κήπο. Μέσα έπιπλα - αντίκες, χρωματιστά πλακάκια, διάχυτη αρχοντιά από ένα παρελθόν που συναντάει το παρόν. Κάβα στο υπόγειο με ιδανικές συνθήκες. Περπατώντας κατά μήκος της αλέας φτάνετε στο χώρο που βρίσκονται τα τραπέζια, διάσπαρτα στον κήπο και στις μικρές βεράντες. Πρασινάδες πυκνές παντού, κεριά, μοναδική ατμόσφαιρα.
Το παλιό κηφισιώτικο αρχοντικό, από την εποχή του Όθωνα, είναι ιδανικό μέρος για να στεγάσει ένα εστιατόριο σαν το Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. To πατρικό των αδελφών Ζουμπούλη μετατράπηκε σε εστιατόριο εδώ και 12 χρόνια, ακριβώς δίπλα από την κάβα τους Vinifera. Εδώ είναι η γη της επαγγελίας για καλοφαγάδες και οινόφιλους. Για την ευφορία που θα νιώσετε υπεύθυνοι είναι η σύμβουλος επιμελήτρια του μενού σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, ο σεφ Δημήτρης Πισσίας, ο Νίκος Κορομηλάς για τα γλυκά και ο sommelier Ντίνος Τζεβαρχιτζιάν. Το καλοκαιρινό μενού ήταν αριστουργηματικό, με πιάτα που συνδυάζουν λαχανικά εποχής και φρούτα, μυρωδικά της ελληνικής γης, εξαιρετικά κρέατα και ψαρικά, μαζί με προϊόντα με ονομασία προέλευσης, όπως τυριά, αλλαντικά κ.ά.
Δοκιμάσαμε σαλάτα με ντομάτα και γλιστρίδα, φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό, αγγούρι, θρούμπι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μαυροκούκι. Φάβα με τσιπς παντζαριού που συνοδευόταν από κύβους ντομάτας, φουρνιστές ελιές και βότανα. Επίσης, καλαμάρι σχάρας πάνω σε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σος από μοσχολέμονο και τσιπς πατάτας. Συνεχίσαμε με μιλφέιγ φρέσκιας σαρδέλας με ψητές ντομάτες και σάλτσα κάππαρης και μαϊντανού. Πεϊνιρλάκια με φρέσκο πρόβειο τυρί αρωματισμένα με βούτυρο και αυγοτάραχο. Τα κυρίως μας ήταν: μπακαλιάρος με χουνκιάρ, δεντρολίβανο με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και Caesar γαλοπούλας, δηλαδή κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με κάρι, εστραγκόν και ματζουράνα μαζί με νιώτικο κεφαλοτύρι και κολοκυθάκια αρωματισμένα με ελαιόλαδο δενδρολίβανου. Ήταν όλα θαυμάσια. Τόσο δεμένα τα υλικά, τόσο αναζωογονητικές γεύσεις, τόσο μυρωδάτα και απολαυστικά πιάτα είχαμε καιρό να γευθούμε. Τα δε γλυκά μάς μάγεψαν. Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με λεβάντα και σάλτσα ροδάκινου, και παγωτό χαλβά με σάλτσα σύκου, άρωμα ούζου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η λίστα των κρασιών είναι δηλωτική του πάθους τους. Πάνω από 200 ετικέτες με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων. Εμείς ήπιαμε το δικό του Vinifera. Επίσης θα βρείτε μια κατηγορία τροφίμων για ειδικές περιπτώσεις, όπως χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και γάλα και για χορτοφάγους.
Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής, 20.00-1.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.