- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Με αποκλειστικά φρέσκα προϊόντα (δεν θα βρείτε ούτε μισό κατεψυγμένο καλαμάρι), θυμίζει ψαροταβέρνα σε νησί. Το συνθετικό μπαρ είναι για την μπάρα που χωρίζει την ανοιχτή κουζίνα από τη σάλα, ενώ το ούζο για τη μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες (12-16) του αγαπημένου ελληνικού αποστάγματος. Τα θαλασσινά και τα ψάρια έρχονται από Εύβοια, Κάλυμνο, Αμφιλοχία και Αλόννησο. Θα βρείτε πολλά νόστιμα, όπως ριζότο κακαβιάς, μύδια αχνιστά, λευκό και μαύρο ταραμά, μια εξαίσια ποικιλία από αλίπαστα, όστρακα που μυρίζουν θάλασσα, ακόμα και καλκάνια.
Υπάρχει πάντα φρέσκο ψαράκι, αλλά τα είδη αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Ο Μάκης Ουραηλίδης, μετά τα επιτυχημένα 4711, Doors και Καλαμάκη, συνεργάστηκε με τον γλυκύτατο μάγειρα Γιάννη Λιάκου και έστησαν αυτό το όμορφο μαγαζί.
Αγίου Κωνσταντίνου 50, 216 7000761, Fb: Ούζομπαρ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.