Βολτάρουμε στην πόλη και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα στέκια του street food

Po' Boys: Το αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας είναι και το αγαπημένο της

Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστορία αυτή αρχίζει σε μια ταράτσα μερικούς ορόφους πάνω από την Αιόλου. Εδώ ακριβώς, ο σεφ Βασίλης Σπόρος, επηρεασμένος από το ταξίδι του στη Νέα Ορλεάνη, προσπαθεί να φτιάξει αμερικάνικο και εντελώς αυθεντικό BBQ. Δεν είναι εύκολο. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν το καπνιστήριο που χρειάζεται. Όμως ο Βασίλης δεν είναι άνθρωπος που το βάζει κάτω. Σχεδιάζει μόνος του το καπνιστήριο, στέλνει το σχέδιό του να κατασκευαστεί με ειδική παραγγελία κι αρχίζει τους πειραματισμούς. Λίγα χρόνια αργότερα, το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών έχει όνομα, μαζί και το κατάδικο του στέκι: το Po’ Boys, το πρώτο αυθεντικό BBQ joint της Αθήνας, έχει μόλις γεννηθεί.

Την πρώτη φορά που δοκιμάζεις το κρέας που βγαίνει από το καπνιστήριο του Po’ Boys δεν την ξεχνάς. Short ribs, spare ribs, crispy pork belly, pulled pork και ένα απερίγραπτα νόστιμο brisket σιγοψήνονται στο smoker, σε χαμηλή θερμοκρασία, για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν αυτή την υπέροχα καπνιστή τους γεύση. Ύστερα έρχονται στο τραπέζι σου μέσα σε πιατέλα, μαζί με ένα σωρό συνοδευτικά (τηγανητές πατάτες, πατατοσαλάτα, coleslaw, πράσινη σαλάτα, πουρέ πατάτας με gravy) ή μπαίνουν μέσα σε burgers και σάντουιτς, τόσο λαχταριστά που κι ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Δεν σταματάμε εδώ όμως… Το Po’ Boys φτιάχνει επίσης ακαταμάχητο smashed burger, αλλά και δύο burgers με μπιφτέκια από μοσχαρίσιες κοπές ξηράς ωρίμασης (!), το πιο πληθωρικό mac ‘n’ cheese της πόλης, δύο επικές μακαρονάδες και πολλά λαχταριστά ακόμα. Όλα αυτά τα συνοδεύεις με μπίρες από μικροζυθοποιίες και δεν φεύγεις χωρίς μία μερίδα Beignets, τους κολασμένους λουκουμάδες Νέας Ορλεάνης, που περιχύνονται με πραλίνα φουντουκιού. Το Po’ Boys είναι ένα από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα. Ήταν μάλλον επόμενο να ανοίξει και στη Θεσσαλονίκη. Το βρίσκεις στα Άνω Λαδάδικα (Ίωνος Δρα - γούμη 17, 2311218281).

Extra tip: Μη χάσεις το μεγάλο event με ειδικό μενού την Ημέρα των Ευχαριστιών, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.