Βολτάρουμε στην πόλη και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα στέκια του street food

Η Κουτσή Κατσίκα κάνει τα πιο γρήγορα βήματα στο κομμάτι του ποιοτικού φαγητού

Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κουτσή Κατσίκα: καλό φαγητό, ωραία ατμόσφαιρα, τέλεια cocktails

Μόλις δυο χρόνια έχουν περάσει από τη γέννηση της Κουτσής Κατσίκας στο Λαύριο, το 2022, κι όμως μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η «Κατσίκα» έχει διανύσει πολύ μεγάλη διαδρομή στην καριέρα της, αν και… «κουτσή» και αποτελεί μια επιχείρηση γνωστή και θαυμαστή για την τόσο ταχεία εξέλιξή της. Συγκεκριμένα, μέσα σε οκτώ μήνες λειτουργίας, η Κουτσή Κατσίκα έχει ανοίξει 4 καταστήματα. Το εστιατόριο του Λαυρίου ξεκίνησε με τη λογική ενός dine in μέρους ιδανικού για meat lovers και φυσικά με την υπογραφή του chef Ηλία Σιτινά. Το κοινό της «Κατσίκας» την αγάπησε τόσο που τη ζητούσε όλο και περισσότερο. Και κάπως έτσι, η «Κατσίκα» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα όλων αυτών των θαυμαστών, με αποτέλεσμα το μαγαζί του Λαυρίου να αναβαθμιστεί με μια πιο μοντέρνα οπτική κουζίνας.

Φυσικά το φαγητό που τόσο αγαπήθηκε, με βάση το καλό και ποιοτικό κρέας, δεν λείπει από τους μεσημεριανούς καταλόγους μέχρι και το βράδυ. Με μια γρήγορη ματιά στον κατάλογο, το μάτι «πέφτει» κατευθείαν σε όλες αυτές τις λαχταριστές επιλογές-ωδή στην κρεατοφαγία, όπως το Μοσχαρίσιο Σιδηρόδρομο με κριθαράκι στιγμής, το Rib Eye Wagyu, τις λαχταριστές κοπές κι όλες εκείνες τις προτάσεις με τις χειροποίητες σάλτσες που έρχονται και ολοκληρώνουν την κάθε μπουκιά όπως «της πρέπει». Αγαπημένα κλασικά ορεκτικά και συνοδευτικά με μια πιο σύγχρονη ματιά δεν μπορούν να λείψουν από κανένα τραπέζι. Κάποια από αυτά είναι και η παραδοσιακή κρεατόπιτα σε ένα μεξικάνικο twist που περιλαμβάνει σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και πικάντικα μπαχαρικά τηγανισμένα μέσα σε τορτίγια αλλά και η αγαπημένη σπανακόπιτα σε μορφή spring rolls. Φυσικά, η ανανεωμένη λίστα με τα cocktails και τα προσεγμένα ποτά και κρασιά του μαγαζιού συνοδεύουν άψογα ό,τι κι αν επιλέξεις να έχεις στο πιάτο σου. Τα lives δεν λείπουν από την εμπειρία στην Κουτσή Κατσίκα του Λαυρίου, για αυτό καλό θα ήταν να τους ακολουθήσεις στα social και να ενημερώνεσαι για τα πιθανά events.

Τον Μάρτιο του 2024 η Κουτσή Κατσίκα έφτασε στην Καλλιθέα και τον Σεπτέμβριο στον Πειραιά με το κοινό της να την αποθεώνει. Εκεί υιοθέτησε πιο πολύ το street style food, πράγμα που θα κάνει και τώρα στα καταστήματα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Γλυφάδας που ανοίγουν τώρα ως new entries στην οικογένεια με δυνατότητα delivery αλλά και take away. Burgers, σάντουιτς, κρεατομπουκιές και πολλές ακόμη λαχταριστές επιλογές για να φας ακόμη και ό,τι περισσέψει στα δάχτυλά σου. Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του chef Ηλία Σιτινά, του δημιουργού και chef του concept Κουτσή Κατσίκα και των συνεργατών του.

Όλα τα καταστήματα διαθέτουν την καλύτερη ποιότητα ελληνικού κιμά Wagyu, φρέσκα υλικά και φυσικά δίψα για εξέλιξη και για συνεχή ανανέωση του καταλόγου τους, ανάλογα με τις ανάγκες και τη ζήτηση της εποχής. Η βασική φιλοσοφία του μαγαζιού είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα φαγητού στις πιο συμφέρουσες τιμές και το κοινό τού το αναγνωρίζει αυτό, αναδεικνύοντας την Κουτσή Κατσίκα σε talk of the town με προοπτικές next big thing. Είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα της πιο γρήγορα ανερχόμενης Κουτσής Κατσίκας που έχουμε δει ποτέ.

Λαύριο: Κουντουριώτη, Λιμάνι Λαυρίου 6/ Καλλιθέα: Δοϊράνης 23/ Πειραιάς: Αιτωλικού 13/ Νέα ΦιλαΔέλφεια: Δεκελείας 109/ Άνω Γλυφάδα: Δημητρίου Γούναρη 136, koutsikatsika.gr