Σε αυτά τα εστιατόρια θα γευτείς τη σύγχρονη γαστρονομία στα καλύτερά της

Sole Giaguaro: Γνήσια γαστρονομική εμπειρία της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας

O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπαίνοντας στη μοντέρνα σάλα του Sole Giaguaro θα αντικρίσεις τον σεφ Giovanni Scaraggi να ηγείται της ορθάνοιχτης κουζίνας, δημιουργώντας με την ομάδα του τα μοναδικά πιάτα του μενού. Στα δεξιά, το μπαρ και η κάβα τραβούν το βλέμμα, με τη φροντίδα του sommelier Ορέστη Γκαρθία, που έχει επιμεληθεί μια εξαιρετική wine list με 150 ετικέτες από τους αμπελώνες της Ιταλίας. 

Η προσέγγιση εδώ είναι γνήσια ιταλική, μακριά από τα κλασικά στερεότυπα τρατορίας. Ο σεφ στοχεύει να προσφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία, όπως θα την απολάμβανες στην Ιταλία του σήμερα. Σημαντικό μέρος των πρώτων υλών –όπως τα εκλεκτά τυριά από μικρά τυροκομεία της ιταλικής επαρχίας– έρχονται από εκεί ενισχύοντας την αυθεντικότητα και τη φιλοσοφία της ποιότητας.

Από το νέο χειμερινό μενού ξεχωρίζουν πιάτα όπως τα χειροποίητα cappelletti γεμιστά με καπνιστό τυρί, mixed θαλασσινών και σάλτσα μπουγιαμπέσα. Στα ορεκτικά, η τερίνα πατάτας με σιγομαγειρεμένο ραγού μανιταριών και κρέμα ταλέτζιο είναι μια απίθανη πρόταση μεγάλης νοστιμιάς και μαγειρικής μαεστρίας. Το ταρτάρ μόσχου με σάλτσα πιπεριού, αφρό παρμεζάνας και κρέμα σαμπαγιόν ανοίγει μοναδικά την όρεξη, ενώ το καρπάτσιο ψαριού ημέρας σε σάλτσα βουτύρου με αυγοτάραχο και μαύρο σουσάμι αποθεώνει τις μεσογειακές γεύσεις. 

Στα κυρίως, το στήθος πάπιας με πουρέ καρότου και σάλτσα μαυροδάφνης είναι από τις πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις. Για το φινάλε, μην παραλείψεις το signature τιραμισού του Παναγιώτη Λούπου, με το τέλειο σεμιφρέντο μπισκότο που κρύβεται μέσα στο σου – ένας ύμνος στην ιταλική παράδοση με μοντέρνα ματιά. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ