- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βασίλαινας: Ιn Head-to-Tail we trust
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Φιλόξενος, ατμοσφαιρικός χώρος, γεύσεις υπέροχες και ιδιαίτερες, μεθυστικές προτάσεις οίνων και άνθρωποι που τιμούν τους «καλεσμένους» σκιαγραφούν με δυο λόγια την εμπειρία σε ένα από τα πιο ιστορικά μα και σύγχρονα εστιατόρια της πόλης. Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της καινοτομίας και του σεβασμού στην πρώτη ύλη, εκεί όπου πρωταγωνιστούν ο άνθρωπος, η φύση και το περιβάλλον, ο Θανάσης Βασίλαινας συμβάλλει στο ευ ζην με τη Head-to-Tail εμπειρία, που στηρίζει τη zero waste λογική, επιτακτική ανάγκη των καιρών μας. Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού με τον πιο πρωτότυπο τρόπο. Και αν κάθε φορά μπορεί κάτι να αλλάζει σε σχέση με την πρώτη ύλη, η αξία παραμένει ίδια. Το κεφάλι σφυρίδας και τα κόκαλα γίνονται μια λαχταριστή σούπα με κρόκο Κοζάνης, τα ψαχνά και η κοιλιά μετατρέπονται σε πρωτότυπες μπουκιές με τεμπούρα και χειροποίητη μπάρμπεκιου σος από τον ζωμό του κεφαλιού, την ώρα που η ουρά και τα πτερύγια μεταμορφώνονται σε σουτζουκάκια με πουρέ – κάθε φορά έκπληξη. Τα φιλέτα του ψαριού εμφανίζονται δωρικά με χόρτα εποχής και αυγολέμονο μάραθου, ενώ τα φρέσκα λινγκουίνι έρχονται διανθισμένα με τα μάγουλα και τους γιακάδες του ψαριού.
Την ώρα που ξεκινούν οι ετοιμασίες για τις όμορφες νύχτες των γιορτών και σχεδιάζονται οι μαγευτικές στιγμές για την πιο φωτεινή περίοδο του χρόνου, τα τραπέζια γεμίζουν παρέες με γέλια που απολαμβάνουν πιάτα και κρασιά, τα οποία επιλέγονται καθημερινά για τους επισκέπτες με αγάπη και επιμέλεια.