- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Pasithea: νέο εστιατόριο με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και συγκλονιστική θέα
Η ωραιότερη θέα της πόλης στην κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum
Pasithea: Από το μεσημεριανό γεύμα ως το δείπνο, πιάτα-έργα τέχνης με νόημα και ουσία
Φαντάσου να κοιτάς τον αττικό ουρανό και ολόγυρά σου μόνο ένα διάφανο τζάμι να σε χωρίζει από την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό, το Ζάππειο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και τις κεντρικές αθηναϊκές λεωφόρους σαν ένα φωτισμένο, κινούμενο υπερθέαμα. Από την κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum, η νηρηίδα Πασιθέα φροντίζει να κρύψει όλα τα άσχημα μιας πόλης για να φωτίσει με το ραβδί της μόνο το μαγικό προφίλ μιας μοναδικής Αθήνας, με ιστορία παλιά, όσο και η θέα που σε περιβάλλει. Λιτό ντεκόρ, αστραφτερό όσο χρειάζεται για να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσα σε περιβάλλουν. Όμως η Pasithea δεν είναι μόνον η θέα της, αλλά και ένας all day λόγος για να την βάλεις στην καθημερινότητά σου. Από το μεσημεριανό γεύμα ως το δείπνο, ο νέος και υπερταλαντούχος Βαγγέλης Νίκας, που μόλις επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μετά από μια πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία πλάι στον Alain Ducasse, τον Huston Blumenthal και τον Daniel Humm, μαγειρεύει μια μεγαλειώδη, πλην χαμηλών τόνων ελληνική κουζίνα. Η τεχνική εδώ είναι απλώς το μέσον για να σου εκφράσει μέσα από μια κακαβιά με λαυράκι, ένα ιμάμ, ένα ριζότο-γεμιστά ή μια χοιρινή ταλιάτα με μπάμιες, τη μνήμη και το συναίσθημα της κουζίνας της μαμάς, μέσα από ένα μενού σαν ταξίδι στην Ελλάδα, με πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας, που στα χέρια του μεταμορφώνονται σε πιάτα-έργα τέχνης, με νόημα και ουσία.