Σε αυτά τα εστιατόρια θα γευτείς τη σύγχρονη γαστρονομία στα καλύτερά της

Cupola: Σταθερή αξία στο Παγκράτι για γνήσια ιταλική κουζίνα

Εδώ θα έρθεις για αυθεντική καρμπονάρα και την τέλεια ναπολιτάνικη πίτσα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cupola: Γνήσια ιταλική κουζίνα στο Παγκράτι 

Πέρασαν κιόλας οχτώ χρόνια από εκείνη την πρώτη μέρα που το άρωμα μιας φρεσκοψημμένης πίτσας πλημμύρισε τον πεζόδρομο της Ευφορίωνος. Το Cupola είχε μόλις ανοίξει, αλλά εμείς δεν ξέραμε ακόμη ότι θα γινόταν το στάνταρ ραντεβού μας στο Παγκράτι κάθε φορά που θα μας άνοιγε η όρεξη για γνήσια ιταλική κουζίνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Cupola παρέμεινε πιστό στην ίδια φιλοσοφία που είχε από την αρχή: καλομαγειρεμένο ιταλικό φαγητό, όπως ακριβώς πρέπει να είναι, με κάθε παρασκευή να είναι χειροποίητη, από τις σάλτσες μέχρι τα ζυμαρικά. Ναι, οι παπαρδέλες που βλέπεις στο πιάτο σου όταν παραγγέλνεις το Ragu (σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι, pecorino και σάλτσα ντομάτας San Marzano) φτιάχτηκαν εδώ, όπως και κάθε τι άλλο.

Οι πιο πιστοί θαμώνες του Cupola ξέρουν ότι ποτέ δεν θα απογοητευτούν από τη νοστιμιά αυτής της αυθεντικής Carbonara (καπνιστή pancetta, pecorino, κρόκος αυγού), ότι τα Arancini Bolognese (κροκέτες από risotto με μοσχαρίσιο κιμά Bolognese και κρέμα παρμεζάνας) θα τα ζήλευε ακόμα και η Bologna, και ότι αν πεινούν (πάρα) πολύ θα παραγγείλουν τα Lasagne Bolognese (σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι, μπεσαμέλ, grana padano και scarmorza affumicata) με αυτή την τόσο χαρακτηριστικά πληθωρική τους γεύση.

Τώρα, αν έχεις απορία για το πώς φτιάχνεται η ναπολιτάνικη πίτσα, δεν έχεις παρά να κατασκοπεύσεις τις κινήσεις του pizzaiolo στην ανοιχτή κουζίνα του Cupola. Στον κατάλογο θα βρεις πολλές προτάσεις για να δοκιμάσεις το αποτέλεσμα αυτής της τέχνης, αν και πρέπει να πούμε ότι η πιο δημοφιλής πίτσα είναι (και μάλιστα με διαφορά!) η Margherita, επιβεβαιώνοντας τον χρυσό κανόνα: αν ένα ιταλικό κάνει καλή Margherita, κάνει καλά τα πάντα.

Συνόδευσε την pasta ή την πίτσα σου με κάποια ετικέτα από τον ιταλικό αμπελώνα (θα βρεις γύρω στις 100) και με τίποτα μη σηκωθείς από το τραπέζι χωρίς να δοκιμάσεις το τιραμισού. Αέρινο και φινετσάτο, είναι το σήμα κατατεθέν του Cupola εδώ και χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ