- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γιαγιά Κούκου Athens: Εκεί που η παράδοση συναντά τα σύγχρονα μαγειρικά twists
Ο σεφ Νίκος Ευσταθίου βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα για να δημιουργήσει πρωτότυπα πιάτα
Στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε έναν χώρο που αποπνέει την αύρα των παλιών φιλόξενων αθηναϊκών σπιτιών με vintage έπιπλα και τοίχους διακοσμημενους με ιδιαίτερα μικροαντικείμενα, συναντά κανείς την πιο Κούκου γιαγιά των Αθηνών. Το παιχνιδιάρικο όνομα προδιαθέτει για μια γευστική εμπειρία, που μοιάζει βαθιά οικεία αλλά ταυτόχρονα συναντά τη δημιουργικότητα της ελληνικής γαστρονομίας.
Το μενού στο Γιαγιά Κούκου είναι βασισμένο στην παραδοσιακή κουζίνα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, με εφευρετικές πινελιές που υπογράφει ο σεφ Νίκος Ευσταθίου. Όπως η αισθητική του εστιατορίου έτσι και η κουζίνα είναι σε όλα της δημιουργική. Φέτος τον χειμώνα, το μενού παρουσιάζει νέες κοπές κρέατος και μερικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τα πιο φρέσκα προϊόντα της εποχής, όπως οι αγκινάρες με σάλτσα α λα πολίτα και υφές τοπιναμπούρ.
Η Σιφνιώτικη ρεβιθαδα με γαύρο μαρινάτο, ραπανάκι και φιλέτο πορτοκάλι και το ψητό χταπόδι με πουρέ αγκινάρας και τραγανό κρίταμο είναι απόλυτα comfort επιλογές. Μη χάσετε το παπουτσάκι μελιτζάνας με σιγομαγειρεμένο αρνάκι και το Οσομπούκο γιουβέτσι στη γάστρα με κρέμα γραβιέρας και γλυκό βύσσινο.
Extra tip: Επιλέξτε κρασί από την οινική λίστα που είναι αποκλειστικά βασισμένη στον ελληνικό αμπελώνα και κρατήστε σίγουρα χώρο για τη λαχταριστή κρέμα λεμόνι με βασιλικό, φρούτα του δάσους και crumble φουντούκι.