Σε αυτά τα εστιατόρια θα γευτείς τη σύγχρονη γαστρονομία στα καλύτερά της

Ovio Athens: Η σύγχρονη ιταλική κουζίνα έχει το στέκι της στο Σύνταγμα

Εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες σε μοναδικές σύγχρονες ιταλικές συνταγές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ovio Athens: Η σύγχρονη ιταλική κουζίνα έχει το στέκι της στο Σύνταγμα
Ovio Athens: Η σύγχρονη ιταλική κουζίνα έχει το στέκι της στο Σύνταγμα
Ovio Athens: Η σύγχρονη ιταλική κουζίνα έχει το στέκι της στο Σύνταγμα

Ovio Athens: Το μαγειρικό σύμπαν του Πάνου Ιωαννίδη μας τηλεμεταφέρει στον γαστρονομικό παράδεισο της Ιταλίας 

Ποια είναι η γεύση της ιταλικής κουζίνας σήμερα; Για να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα δεν χρειάζεται να βρεθείς στο Μιλάνο, τη Νάπολη ή τη Ρώμη, ούτε καν να πάρεις αεροπλάνο. Απλώς πρέπει να περπατήσεις μέχρι την Απόλλωνος και να μπεις στο Ovio ή αλλιώς στο μαγειρικό σύμπαν του Πάνου Ιωαννίδη. Εδώ, ο διάσημος σεφ μαγειρεύει τη σύγχρονη γεύση της ιταλικής κουζίνας με τον δικό του τρόπο, χρησιμοποιώντας ελληνικές πρώτες ύλες και επιστρατεύοντας τη νόστιμη φαντασία του. Έτσι, για παράδειγμα, η κλασική Bolognese μετατρέπεται σε ένα φίνο tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο, η caccio e pepe (το best seller πιάτο!) απογειώνεται με την προσθήκη φρέσκιας τρούφας και αντί για Vitello Tonnato θα βρεις ένα εξαίσιο Tonno Tonnato με καπνισμένο φιλέτο τόνου!

Άλλο τεράστιο κεφάλαιο, η ξακουστή πίτσα του Ovio… Γίνεται με προζύμι, ολόγυρά της έχει ένα απολαυστικό, φουσκωτό στεφάνι, αλλά είναι οι συνδυασμοί των υλικών της που σε κάνουν να θες να την τρως ξανά και ξανά. Η ιδέα πίσω από αυτή την πίτσα είναι, θα λέγαμε περιφραστικά, «ένα πιάτο πάνω σε ένα ζυμάρι». Ας πούμε, η Carbonara Zaferano έχει όλα τα υλικά (και κάποια έξτρα) μιας πληθωρικής καρμπονάρας (mozzarella, pancetta, κρόκο αυγού, σαφράν, Parmigiano Reggiano) δεν πρόκειται όμως για μακαρονάδα, αλλά για μια λουκούλλεια πίτσα! Το ίδιο συμβαίνει και στη Vitello Tonnata όπου το μοσχαρίσιο φιλέτο ακουμπάει πάνω σε μια εξόχως νόστιμη σάλτσα tonnata μαζί με κάπαρη και ντοματίνια. Aυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν οι σταθερές αξίες αυτής της ζωής, όπως η τελειότητα μιας φίνας Μαργαρίτας με mozzarella di bufala, pomodoro και βασιλικό.

Όλη αυτή τη φινέτσα της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας θα ήταν κρίμα να μη τη συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί. Η wine list του Ovio περιλαμβάνει γύρω στις 130 ετικέτες με τις περισσότερες να προέρχονται από τον ιταλικό αμπελώνα, χωρίς να λείπει η παρουσία των ωραίων ελληνικών κρασιών, ενώ υπάρχουν και κάποιες επιλεγμένες ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι υπάρχουν φιάλες για όλους, από τις πιο οικονομικές μέχρι τις αρκετά σπάνιες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου