Μεζέδες, ψαράκια και κρητικές πινελιές στα εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα

Το Αυγό του Κόκκορα: Παραδοσιακή κουζίνα καθημερινά

Από τις 12.00 ως τη 01.00 μαγειρεύει παραδοσιακά όλα εκείνα τα πιάτα που λατρεύουμε να τρώμε

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Αυγό του Κόκκορα: Παραδοσιακή κουζίνα καθημερινά
Το Αυγό του Κόκκορα: Παραδοσιακή κουζίνα καθημερινά
Το Αυγό του Κόκκορα: Παραδοσιακή κουζίνα καθημερινά

Στο Μεταξουργείο, σε μια από τις πιο φιλόξενες γειτονιές του κέντρου, σε περιμένει ένα από τα νοστιμότερα στέκια της ελληνικής κουζίνας. Το Αυγό του Κόκκορα, με ιστορία από το 1982 (οι παλιότεροι σίγουρα θα το θυμάστε από το θρυλικό πόστο του στην Κυψέλη) απλώνει τραπεζάκια πάνω στην πλατεία Αυδή και μαγειρεύει παραδοσιακά όλα εκείνα τα πιάτα που λατρεύουμε να τρώμε.

Δύο πράγματα πρέπει να γνωρίζεις πριν το επισκεφθείς: 1. Οι μερίδες είναι θεόρατες (οπότε μην ξεφύγεις στην παραγγελία…) και 2. Η κουζίνα είναι άσος τόσο στα μαγειρευτά όσο και στη σχάρα. Έτσι θα δοκιμάσεις μπιφτέκια στην εντέλεια ψημένα (ειδικά το μπιφτέκι προβατίνας είναι έπος!), ποικιλίες που μοιάζουν με μικρά λαχταριστά βουνά (για τόσο γενναίες μερίδες μιλάμε…), σουτζουκάκια σμυρναίικα καλύτερα από της μαμάς και ένα μοσχαράκι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα. Εννοείται πως το πιάτο θρύλος, ο ξακουστός σε όλη την Αθήνα «Κόκορας με μακαρούνες» δεν λείπει από κανένα τραπέζι – ούτε από το δικό σου. Όλα αυτά τα συνοδεύεις με ωραία κρασιά, δροσερές μπίρες και φίνα αποστάγματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου