- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άμα Λάχει: Η αγαπημένη μας αυλή και αυτόν τον χειμώνα, με νέες και κλασικές προτάσεις
Η κουζίνα του προσαρμόζει στο μενού της τις φρέσκες πρώτες ύλες της εποχής, διατηρώντας ταυτόχρονα και τα κλασικά πλέον πιάτα της
Αυτή την αυλή την αγαπούν πολύ οι Αθηναίοι. Γιατί είναι καταπράσινη, νοσταλγική και πολύ πολύ φιλόξενη. Ίσως γιατί στην αύρα της έχει μείνει κάτι από τα γέλια των παιδιών που έκαναν εδώ το διάλειμμά τους, όταν δεκαετίες πριν, το παλιό όμορφο κτίριο της Καλλιδρομίου ήταν το Δημοτικό σχολείο. Σε αυτόν τον προαύλιο χώρο υπάρχουν ακόμα οι βρύσες και μαζί με το γιασεμί και τις βουκαμβίλιες του κήπου –που είναι προστατευμένος και ζεστός τώρα τον χειμώνα– φτιάχνουν το τέλειο σκηνικό για να περάσεις ξέγνοιαστες ώρες με καλή παρέα. Αλλά και μέσα στη σάλα, τη γεμάτη με αναμνηστικές σχολικές φωτογραφίες εκείνης της εποχής, νιώθεις μια πολύτιμη οικειότητα και θαλπωρή. Στη συνέχεια, έρχεται η ώρα για εκλεκτές γεύσεις. Η κουζίνα του Άμα Λάχει προσαρμόζει στο μενού της τις φρέσκες πρώτες ύλες της εποχής, διατηρώντας ταυτόχρονα και τα κλασικά πλέον πιάτα της. Τέτοιος μεζές είναι ο σπιτικός καβουρμάς, από πρόβειο και μοσχαρίσιο κρέας, με χούμους, γιαούρτι με λάιμ, τραγανό κρεμμύδι και σουμάκ. Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσεις με κρασί της επιλογής σου από τη γεμάτη ελληνικό αμπελώνα λίστα, ή με κάποιο από τα διαλεχτά παραδοσιακά αποστάγματα ή με μια μπίρα από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες. Σειρά παίρνουν οι καταπληκτικοί ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι, μυρωδάτη ματζουράνα, φέτα και γραβιέρα, για να τσιμπολογήσεις όσο η κουζίνα ετοιμάζει τα επόμενα confort πιάτα που θα γευτείς. Κουσκουσάκι Λήμνου με ραγού από χωριάτικο λουκάνικο πράσου και γραβιερομυζήθρα Μεσσηνίας – κάθε μπουκιά και μία έκρηξη γεύσεων. Και εκείνο το λουκάνικο πράσου, σιγομαγειρεμένο μέσα σε κόκκινο κρασί, με φρέσκια ντομάτα, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριές και φρέσκο θυμάρι, και σαλτσούλα που σε προκαλεί σε γενναίες βούτες! Θα λατρέψεις και τα σπιρτόζικα χοιρινά μπριζολάκια που μαρινάρονται για ώρες στο ρούμι αλλά και τα σουβλάκια κοτόπουλου με την απαλή σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι, τόσο ανάλαφρα και μαζί τόσο γευστικά.
Οπωσδήποτε κράτησε… χώρο για το γλυκό, γιατί το μωσαϊκό με ναμελάκα σοκολάτας που καταφθάνει με σάλτσα αλμυρής καραμέλας και πούδρα καραμελωμένου φουντουκιού είναι απλά μεγαλειώδες!
ΥΓ: Η κουζίνα μαγειρεύει καθημερινά για σένα και ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι.