Μεζέδες, ψαράκια και κρητικές πινελιές στα εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα

Tο Καπλάνι: Η σταθερή αξία στην κρητική κουζίνα και τη μεσογειακή γαστρονομία

Ένα εστιατόριο που ξυπνάει νόστιμες μνήμες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tο Καπλάνι: Η σταθερή αξία στην κρητική κουζίνα και τη μεσογειακή γαστρονομία
Tο Καπλάνι: Η σταθερή αξία στην κρητική κουζίνα και τη μεσογειακή γαστρονομία
Tο Καπλάνι: Η σταθερή αξία στην κρητική κουζίνα και τη μεσογειακή γαστρονομία

Το αγαπημένο κρητικό εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη στο Παγκράτι, με σεφ τον Δημήτρη Σκαφίδα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όσοι αγαπούν τα γαστρονομικά στέκια της πόλης έχουν σίγουρα δοκιμάσει εκεί μοναδικές μεσογειακές γεύσεις αλλά και παραδοσιακή κρητική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές. Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος, το εστιατόριο μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε νέες γευστικές προτάσεις, όλες τους υπόσχονται μεγάλες γευστικές συγκινήσεις. Το μαγγίρι –από τα πιο παραδοσιακά ζυμαρικά της Κρήτης, γνωστό κάποτε και ως «το μακαρόνι του φτωχού»– είναι στις καινούργιες προσθήκες. Φτιαγμένο μόνο με αλεύρι και νερό, αποκτά ξεχωριστή νοστιμιά χάρη στη διαδικασία μαγειρέματος. Στο Καπλάνι μαγειρεύεται «σύζουμο»: ένα μικρό μέρος τηγανίζεται, ενώ το υπόλοιπο βράζει σε ζωμό από γαμοπίλαφο. Σερβίρεται με τριμμένο ανθότυρο και ξεψαχνισμένο ζυγούρι, βουτηγμένο στη σάλτσα του κρέατος και είναι απλά ένα γευστικό έπος! Εξίσου νόστιμη είναι η μοσχαρίσια ουρά που σιγομαγειρεύεται σε πετιμέζι και συνοδεύεται από πράσινη μπιζελόφαβα, ψητά ντοματίνια σε λάδι δεντρολίβανου και μυρωδικά. Η νέα σαλάτα Ροβίτσα, με μικρά πράσινα φασόλια, ψητά λαχανικά εποχής, ντοματάκια κονφί, χειροποίητο κρεμμύδι τουρσί, κρέμα τυριών και σάλτσα από βαλσάμικο και μέλι, είναι ιδανική για τις χειμωνιάτικες μέρες. Η κουζίνα στο αγαπημένο μας Καπλάνι παραμένει πιστή στον στόχο της: να ξυπνάει μνήμες και να δημιουργεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Αυτή η αφοσίωση αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς το εστιατόριο απέσπασε για ακόμα μία χρονιά το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας® (Authentic Greek Cuisine Awards - Gold Award) από τον παγκόσμιο οργανισμό Greek Taste Beyond Borders (GTBB).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου