- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Niotena: Το σύγχρονο ελληνικό μπιστρό της Νέας Σμύρνης
Εδώ θα βρεις ό,τι καλύτερο παράγει η ελληνική γη τόσο στο πιάτο όσο και στο ποτήρι
Η ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου, που θυμίζει όμορφο σπιτικό, εμπνέεται από τη ρετρό αισθητική, συμπληρώνει με σύγχρονα στοιχεία και μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Εδώ ο Κωνσταντίνος Σφακιανάκης μάς καλοδέχεται για να μας προσφέρει ό,τι καλύτερο παράγει η ελληνική γη τόσο στο πιάτο όσο και στο ποτήρι. Μέλημά του να επιλέγει μόνο ποιοτικές πρώτες ύλες και να μας συστήνει εκλεκτά τοπικά προϊόντα.
Ο κατάλογος των μεζέδων είναι μικρός και καλά μελετημένος, θέλοντας να προσφέρει όλα όσα ελληνικά και νόστιμα μπορούν να σταθούν ισάξια δίπλα στα καλοδιαλεγμένα ελληνικά κρασιά και αποστάγματα της εντυπωσιακά επιμελημένης λίστας από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο, για πολλά χρόνια restaurant & F&Β Manager και έχει επιμεληθεί τις λίστες σε γνωστά εστιατόρια. Πολλοί από τους μεζέδες, όπως ο ντάκος με γαλομυζήθρα, κάπαρη, κρίταμο και ελιές έχουν σημείο αναφοράς την Κρήτη. Από τα tapas που έχουν αγαπηθεί από την πρώτη στιγμή, είναι και η ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και πιπέρι Malabar, τα πολίτικα ντολμαδάκια γιαλαντζί και το λουκάνικο με θρούμπι. Ακόμα και το ψωμί στη Niotena είναι ξεχωριστή εμπειρία: αφράτο από αργής ωρίμανσης καλαμποκίσιο αλεύρι – κάνει το τέλειο pairing με τις χειροποίητες «αλοιφές».
Σε αυτό το one of a kind μπιστρό, που το όνομά του είναι αφιερωμένο στην πολυαγαπημένη Κρητικιά γιαγιά του Κωνσταντίνου και κουβαλά μια ηρωική ιστορία πίσω του, ο χρόνος κυλάει όμορφα, γλυκά και νόστιμα μέσα στην απλότητα της στιγμής.