Μεζέδες, ψαράκια και κρητικές πινελιές στα εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα

Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!

Αυθεντικότητα και ειλικρίνεια σε έναν χώρο που σέβεται τη θάλασσα και τον επισκέπτη που το Polpo φιλοξενεί με ευγένεια ψυχής και ανωτερότητα τροφής

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!
Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!
Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!
Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!
Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!
Polpo: Η γαστρονομική ουσία της θάλασσας!

Ένας χώρος πρωτόγνωρης ζεστασιάς και φιλοξενίας, αλλά και εκπληκτικής γαστρονομικής ουσίας, δεσπόζει πια απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας. Το Polpo του Νίκου Κατσικάκη και της οικογενείας (σύζυγος, κόρη και γιος – όλοι εκεί και όλοι μάλαμα ο καθένας με τον τρόπο του) ήρθε για να μετατρέψει σε φιλοξενία τη γνώση κι έτσι υποδέχεται τον κόσμο καθημερινά με την πιο φρέσκια αύρα της θάλασσας και ευφραίνει κυριολεκτικά ψυχές και γεύση.

Δύσκολα βρίσκεις τραπέζι. Η γνώση, το μεράκι, η αφοσίωση στη θάλασσα και ασφαλώς οι στενές χρόνιες σχέσεις με τους καλύτερους ψαράδες, καθιστούν το έργο του θαυμαστό και το αποτέλεσμα λαχταριστό. Ο Νίκος Κατσικάκης προμηθεύει εδώ και δεκαετίες τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, αλλά και κορυφαία του εξωτερικού, με φρέσκα ψάρια.

Ωμά, ψητά, μαγειρευτά, τηγανητά (κουτσομούρες όνειρο) ακόμη και παστά (πάρτε οπωσδήποτε τον παστουρμά σολομού), τα ψάρια και θαλασσινά που θα απολαύσεις εδώ είναι μαγικά. Πουθενά δεν θα φας τόσο λαχταριστή ψαρόσουπα. Πουθενά δεν θα βρεις πιάτο να σε εκπλήσσει τόσο όσο τα αχνιστά καλαμάρια και οι γαρίδες, το τατάκι τόνου, αλλά και η γλώσσα Meunier με τον τρόπο του Polpo. Όπως και τα φρέσκα ψάρια στη σχάρα, έτσι και οι γαρίδες Αμβρακικού είναι για να γλείφεις τα δάχτυλά σου, ενώ οι μακαρονάδες με θαλασσινά και τα τυλιχτά με γαρίδες ενθουσιάζουν τους πάντες! Κι ακόμη, βάλτε στο τραπέζι σας πατατοσαλάτα, σαντορινιά φάβα, την αξεπέραστη ταραμοσαλάτα, δοκιμάστε και τον εξαιρετικό παστουρμά που φτιάχνουνε από σολομό – κι αν κάποιος από την παρέα δεν θέλει κάτι σε ψάρι, ρωτήστε για τα μαγειρευτά, φτιάχνουν και από αυτά. Να σημειώσουμε ότι για όσο ο καιρός το επιτρέπει, εδώ θα απολαύσεις την πιο γλυκιά ντομάτα της πόλης – δεν θα σου πει ποτέ πού τη βρίσκει. Αυθεντικότητα, λοιπόν, και ειλικρίνεια σε έναν χώρο που σέβεται τη θάλασσα και τον επισκέπτη που το Polpo φιλοξενεί με ευγένεια ψυχής και ανωτερότητα τροφής. Καθημερινά 12.00 με 21.30, Δευτέρα κλειστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου