- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café: Εδώ που οι αθηναϊκές παρέες δίνουν το σταθερό ραντεβού τους
Χειμώνας τώρα, και για τη νέα σεζόν το Μαύρο Πρόβατο μόλις ανανέωσε το μενού του
Άνοιξε πριν 12 χρόνια και από την πρώτη στιγμή απέκτησε φανατικούς θαμώνες που έρχονται μέχρι εδώ από κάθε μεριά της Αθήνας για να γευτούν τις νοστιμιές του. Όποια ώρα της ημέρας περάσεις, θα το δεις πολύβουο, ζωντανό και μαζί χαλαρό και παρεΐστικο, γεμάτο από νεανικές παρέες, ζευγαράκια, τουρίστες, γείτονες, επώνυμους και ανώνυμους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους ή και πολιτικούς. Όλοι δηλώνουν λάτρεις της ωραίας του ατμόσφαιρας, του πάντα ευγενικού σέρβις, των καλών του τιμών, μα πάνω απ’ όλα της κουζίνας του. Αυτή η κουζίνα… και τι νοστιμιές δεν μας έχει χαρίσει τόσα χρόνια τώρα!
Η Ευδοξία Πάντου και ο Νίκος Κρασσάς, το δυναμικό ντουέτο που στέκεται πίσω από το Μαύρο Πρόβατο, δηλώνουν αμετακίνητοι οπαδοί της φρέσκιας, αυθεντικής, ελληνικής κουζίνας που όλοι αγαπάμε. Την υποστηρίζουν με συνταγές που, ενώ πατάνε στην παράδοση, δεν παύουν να εκπλήσσουν ευχάριστα, με μικρές ή μεγαλύτερες σύγχρονες πινελιές, αλλά και με πρώτες ύλες που πάντα φροντίζουν να είναι ό,τι πιο ποιοτικό υπάρχει στην αγορά. Το Μαύρο Πρόβατο μας κακομαθαίνει προσθέτοντας κάθε τόσο και μια ακόμη νοστιμιά που γίνεται ανάρπαστη.
Υπάρχουν πιάτα «best sellers», αυτά που για χάρη τους κάποιοι έρχονται ξανά και ξανά, όμως το Μαύρο Πρόβατο όλο και κάτι καινούργιο εμφανίζει συνεχώς, ώστε να μας κρατάει ορεξάτους και να μη βαριέται κανείς μας ποτέ. Χειμώνας τώρα, και για τη νέα σεζόν το Μαύρο Πρόβατο μόλις ανανέωσε το μενού του.
Κοντά στις υπέροχες σαλάτες, το σούπερ επιτυχημένο χουνκιάρ μπεγεντί, τη μερακλίδικη χοιρινή τηγανιά, τα καλομαγειρεμένα κριθαρότα λαχανικών ή με κοτόπουλο, το αχτύπητο αρνάκι με γαμοπίλαφο και πατάτες τσικαλάτες, τα λιγκουίνι θαλασσινών, τις ακαταμάχητες χοιρινές μπριζόλες Tomahawk και τόσα άλλα, στο μενού έχουν πια μπει πολλοί καινούργιοι πειρασμοί. Σαν την τόσο πρωτότυπη σαλάτα ρεβιθιών με τουρσί μανιταριών, παστινάκι, καρότο, μήλο, πιπεριές, βινεγκρέτ βερίκοκο και ξινομυζήθρα, την υπέροχη βελουτέ καλαμποκόσουπα με τα καβουρδισμένα κομματάκια guanciale, τα κρουτόν γραβιέρας και το λάδι τσίλι, τα αρνίσια κεφτεδάκια με τις χρωματιστές πιπεριές και τη μους ελληνικών τυριών. Συνεχίζει με πρόβειο σιγομαγειρεμένο κότσι σκέτο λουκούμι, που στη σάλτσα του μπαίνει τέλειο χυλοπιτάκι –comfort πιάτο μεγαλειώδους νοστιμιάς–, αλλά και με εξίσου πεντανόστιμο χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο σε μπίρα, θυμάρι και μέλι, που σερβίρεται με κριθαράκι με μανιτάρια και κρέμα γραβιέρας. Και έπονται κι άλλα πολλά που το Μαύρο Πρόβατο θα εμφανίζει όσο οι μέρες του χειμώνα προχωρούν...
Κοντά σε αυτά θα βρείτε πολύ καλά, και πάλι σε εξαιρετικές τιμές, εμφιαλωμένα κρασιά, αλλά και καλοδιαλεγμένο χύμα, ωραία αποστάγματα μπίρες. Τα γλυκά είναι άλλος ένας τομέας που το Μαύρο Πρόβατο μεγαλουργεί, δική μας αδυναμία το μιλφέιγ με το μήλο και τα καρύδια, μια φορά το τρως και δεν παύεις να το αναζητάς.
Αυτό είναι το αγαπημένο μας Μαύρο Πρόβατο του Press Café και γι’ αυτό δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε.
Ραντεβού εκεί!