- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tsiftis Gastrokoutouki: Η ελληνική κουζίνα όπως τη θέλουμε
Όλη η νοστιμιά της Ελλάδας στον πεζόδρομο της Σεβαστείας
Η Σεβαστείας είναι ένας μικρός, ήσυχος πεζόδρομος, τόσο ήσυχος και νωχελικός που λες και δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Σημείο ιδανικό για να στήσει το σπιτικό του ο Tsiftis, ένα γαστροκουτούκι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι που οι άνθρωποι πίσω από τον Tsiftis (o Βάιος Κορομηλάς, ο Σήφης Μανουσέλης και ο Μπάμπης Καζάνας) έχουν οργώσει κάθε μποστάνι και φάρμα ψάχνοντας την πιο αγνή, την καλύτερη πρώτη ύλη. Αυτή καθορίζει το μενού τους, ποτέ το αντίστροφο. Η νοστιμιά βρίσκεται στα λαχανικά που έρχονται από βιολογικό κτήμα της Χαλκίδας, στο βιολογικής εκτροφής μοσχάρι που καταφθάνει από τα Πομακοχώρια της Ξάνθης, στο ψάρι που μέχρι το πρωί κολυμπούσε ανέμελο. Όχι ότι το χέρι του σεφ δεν παίζει το δικό του ρόλο… Ποιος άλλος θα σκεφτόταν να κάνει τη σφυρίδα… σεφταλιά, στριμώχνοντάς τη σε μπόλια μαζί με θράψαλο, μύδια και κρέμα ελαιόλαδου με λεμονόχορτο; Ο σεφ Μπάμπης Καζάνας φτιάχνει ακόμη και το δικό του τυρί: μια υπέροχη μυζήθρα που θα βρεις στη σαλάτα με κολοκύθα, ψητό και ωμό αχλάδι. Τι άλλο να δοκιμάσεις; Τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο που λιώνει στο στόμα και σερβίρεται με φρέσκο χοντρό μακαρόνι, τη σφυρίδα στα κάρβουνα, τον μερακλή κόκορα με το χειροποίητο κριθαράκι. Κι αν είναι Κυριακή, έλα για τις πίτες και τις γάστρες με το κυριακάτικο φαγητό: αρνί με πατάτες, γιουβέτσι, ρεβυθάδα με μοσχάρι.
Extra tip: Αξίζει να τσουγκρίσεις με κάποιο από τα ωραία κρασιά της wine list. Θα βρεις οικονομικές επιλογές, αλλά και κάποιες δυσεύρετες φιάλες από παλιές χρονιές.