- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ohh Boy: Νέος χώρος, νέο μενού
Ακόμη περισσότεροι λόγοι για να βρεθείς στο απόλυτο στέκι του Παγκρατίου
Το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή για τη μοναδική του αύρα, σαν κι αυτό δεν είναι κανένα! Για τα υπέροχα σπιτικά γλυκά του – αν δεν έχεις δοκιμάσει το ονειρικό του cheesecake, δεν ξέρεις τι χάνεις... Το λατρέψαμε για το ακαταμάχητο brunch με τις new age επιλογές, αλλά και για κάποια από τα καλύτερα early drinks που ήπιαμε εκεί από το 2017 μέχρι σήμερα. Τώρα το Ohh Boy, που οδεύει στα οκτώ του χρόνια, μας προ(σ)καλεί να πάμε μαζί του στο επόμενο στάδιο, που και το περιμέναμε και προβλέπεται να είναι φανταστικό.
Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση, ο χώρος απέκτησε μια ζεστή εσωτερική σάλα, με στιλ που παραπέμπει σε μπιστρό με νεοϋορκέζικες επιρροές. Η κουζίνα μεγάλωσε χωροταξικά και τώρα πια δίνει στην ομάδα την ελευθερία να μεγαλουργεί ακόμα περισσότερο. Το νέο μενού υπογράφει η σεφ Αγάπη Μιχελή και αποτελεί «φόρο τιμής» στα εποχικά υλικά και στην υγιεινή μαγειρική προσέγγιση, με πιάτα που συνδυάζουν θρέψη και ποιότητα σε κάθε μπουκιά. Και, όπως πάντα, στο Ohh boy οι vegan και οι gluten free επιλογές είναι ψηλά στη λίστα.
Η νέα εμπειρία brunch περιλαμβάνει ισορροπημένες επιλογές, όπως το Greens and eggs, με αυγά μαγειρεμένα σε σπανάκι, χόρτα εποχής και ανθότυρο, σε συνδυασμό με μυρωδικά και προζυμένιο ψωμί. Οι τηγανίτες γλυκοπατάτας με γιαούρτι καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και πούδρα καραμέλας με καρύδια πεκάν και μπαχαρικά, χαρίζουν γλυκιά και θρεπτική αρχή στην ημέρα.
Το νέο μενού όμως, δίνει έμφαση και στα κυρίως. Η κουζίνα πλέον σερβίρει και πληθωρικά burgers για κάθε διατροφική προτίμηση. Το χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με μαρμελάδα μπέικον, σάλτσα ολαντέζ, ρόκα, τσένταρ και τραγανό κρεμμύδι, είναι μια γευστική εμπειρία που συμπληρώνεται ιδανικά με baby πατάτες φούρνου. Για μια πιο ελαφριά επιλογή, εξαιρετικό είναι το χειροποίητο vegan μπιφτέκι από ρεβίθι, με μαγιονέζα μυρωδικών, πίκλες κρεμμυδιού, φυτικό τυρί και μαρούλι iceberg.
Κι αν ψάχνεις εκείνο το comfort πιάτο που θα λατρέψεις φέτος τον χειμώνα, το τραχανότο με άγρια μανιτάρια και παρμεζάνα είναι σκέτος πειρασμός! Οι ιδιαίτερες pinsa, όπως αυτή με μπλε τυρί, γλυκά κρεμμύδια και ψητό αχλάδι, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για ένα μπουκάλι κρασί με την παρέα μετά τη δουλειά.
ΥΓ: Η βιτρίνα με τα γλυκά είναι ακόμα το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις μπαίνοντας, και ναι, είναι αυτή που θα σε κάνει να αναφωνήσεις… «Ohh boy»!