- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το καλό σε αυτή τη χώρα είναι πως κάθε γιορτή και κάθε έθιμο συνδυάζονται με φαγητό! Η Τσικνοπέμπτη είναι από τις μέρες που από τα μικρά σοκάκια μέχρι τους κεντρικούς δρόμους, η μοσχοβολιά της ψησταριάς σπάει τη μύτη και όλοι περιμένουμε πώς και πώς να ξεκινήσουν τα όργια πάνω από πιατέλες με κοψίδια. Σας προτείνουμε παραδοσιακές αλλά διαφορετικές επιλογές για να τσικνίσετε με την καρδιά σας!
Ρακάκι
Παραδοσιακό κρητικό ταβερνάκι με προσεγμένες γεύσεις και μεγάλη ποικιλία, είναι το κουτούκι που θα βρείτε μεζεδάκια όπως λουκάνικο χωριάτικο, απάκι καπνιστό, μαλακά χοιρινά πανσετάκια και την ποικιλία από τα Όρη, δηλαδή: μπιφτέκι, παϊδάκια αρνίσια, φιλετάκια κοτόπουλο, μπριζολάκια χοιρινά και πατατούλες «τσικαλάτες». Στο τέλος μιλφέιγ μήλου αλλιώτικο ή παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Μοσχονησίων 2-4 Καισαριανή, 210 7237457
Αθήρι
Το πολύ καλό εστιατόριο γιορτάζει την ημέρα με παραδοσιακές νοστιμιές αλλά και μια δόση προχωρημένης ελληνομεσογειακής κουζίνας. Το μενού θα περιλαμβάνει σαλάτα λαχανικών με γαλάκτωμα παντζαριού και χόρτα εποχής, σαγανάκι 3 τυριών και σάλτσα πορτοκάλι, χούμους με πιπεριές αρωματισμένο με κύμινο, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με δυόσμο, τηγανητές πατάτες με ανθό αλατιού και ρίγανη, πιάτο κρεατικών με αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο, όλα αυτά με €24/άτομο. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
BARBQ
Με τις καλύτερες πρώτες ύλες και παραπανίσια δημιουργικότητα, το BARBQ επαναπροσδιορίζει την έννοια του κρέατος και προτείνει από μοσχαρίσιο σουβλάκι με μέλι και σόγια, πανσέτα 12 ωρών με σος passion fruit και πουρέ σελινόριζας, και παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε μουστάρδα και σπιτική σος barbecue, μέχρι rib-eye και short-rib black angus στο ψήσιμο που επιθυμείτε. Σαλάτες με λαχανικά εποχής, διπλοψημένες πατάτες με τη φλούδα, πιτάκια ανατολίτικα με κιμά, φέτα και κουκουνάρι και ρολάκια Καισαρείας με παστουρμά και κασέρι ολοκληρώνουν το δείπνο της Τσικνοπέμπτης. Ελ. Βενιζέλου 46 Ν. Σμύρνη, 210 9329675
Πηνελόπη και Μνηστήρες
Μουσικό μεζεδοπωλείο με περισσότερα από 15 χρόνια ιστορίας η «Πηνελόπη», όπως την αναφέρουν οι θαμώνες, δεν είναι γνωστή μόνο για τις επιτυχημένες μουσικές βραδιές με κέφι και χορό μέχρι πρωίας, αλλά φημίζεται και για τις ποικιλίες κρεατικών με σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, μαλακό ψαρονέφρι, ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και μπιφτεκάκια, για το κατσικάκι το Ρουμελιώτικο με τη μυζήθρα και για τη χοιρινή μπριζόλα που μαγειρεύεται στο τηγάνι με θυμάρι και μοσχολέμονο. Τζαφέρη 11, Γκάζι, 210 3422886
Βλάχικα- Άγραφα
Βρίσκονται δίπλα-δίπλα, ανήκουν στην ίδια επιχείρηση και είναι σταθερός προορισμός εδώ και χρόνια για όσους θέλουν να περάσουν μερακλίδικη Τσικνοπέμπτη (ή απλά να φάνε καλό κρέας). Ο εκ των ιδιοκτητών και τρομερός ψήστης Δημήτρης Κωστάκος, είναι μπαμπάς του γνωστού και ταλαντούχου σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου (σόι πάει το βασίλειο…). Γαρδουμπάκια, κοκορέτσια, μποξαδάκια, λουκάνικα, αρνί σούβλας, παϊδάκια και αρνί με πατάτες λουκούμι που σιγοψήνονται σε έναν τεράστιο καπακωτό φούρνο με τροχαλία. Γενικώς, ό,τι εικόνα έχετε στο μυαλό σας για την Τσικνοπέμπτη, θα το βρείτε εδώ. Λ. Βάρης 35, Βλάχικα Βάρης, 210 8956141
Κρητικός
Πανδιάσημος για το κρέας του, οι λάτρεις του είδους το τιμούνε με πάθος, ακόμα και όταν δεν είναι Τσικνοπέμπτη. Ο χώρος του είναι απλός και όμορφος και παραπέμπει σε παλιά αγροικία. Στην αρχή έρχεται ένας δίσκος με μεζεδάκια (η ρώσικη σαλάτα είναι απλά τέλεια) και το γλέντι συνεχίζεται με πίτες μούρλια, υπέροχες σταβλίσιες, σωστά παϊδάκια και…τελειωμό δεν έχει. Στα οπωσδήποτε βάλτε το «σιδηρόδρομο» και μη ζητάς εξηγήσεις… Αιόλου 49, Κάντζα, 210 6659061
Kozis meat ’n eat
Με ρίζες από Ν. Αφρική και πινελιές ελληνικής κουζίνας, ο Kozis (λέγε με Κωνσταντίνο) έχει κλέψει τις καρδιές μας με τα ζουμερά και πεντανόστιμα κρέατα που μαρινάρονται στο μυστικό mix νοτιοαφρικάνικων μπαχαρικών και ψήνονται προσεκτικά ανάλογα με το είδος. Chicky Chicken και μπουτάκια κοτόπουλου (drumsticks), καπνιστές μπριζόλες με λεμόνι και μπαχαρικά και γενναίες μερίδες από μοσχαρίσια φιλέτα και T-bone που φτάνουν τα 800 γρ., το τσίκνισμα με γεύσεις Αφρικής θα σας μείνει αξέχαστο (και θα γίνει συνήθεια). Μη φύγετε αν δεν δοκιμάστε το nutella cheesecake! Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 8101584
Ο Τσολιάς
Ο Τσολιάς ξέρει πως τσίκνισμα σημαίνει απλά: παϊδάκι με αλατοπίπερο και με το ξίγκι τραγανό, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, αρνάκι ψητό με την πετσούλα, σταυλίσια μπριζόλα στα κάρβουνα, στο πλάι τζατζίκι, πατάτα-κολοκυθάκια τηγανητά και κρασί απ’ την καράφα. Το τζάκι στο κέντρο του χώρου και το οικογενειακό, ζεστό περιβάλλον θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας (στο χωριό). Λ. Βάρης 45 (Βλάχικα), 210 8952446
Μimaya
Το ειδικά, τιμής ένεκεν, διαμορφωμένο μενού θα περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, γραβιέρα παλαιωμένη κρητική, σαγανάκι με μέλι και σουσάμι και το Μimaya premium mix grill με: φιλετάκια κοτόπουλου σχάρας, σουβλάκι ψαρονέφρι σχάρας, sirloin black angus σχάρας, αρνίσια παϊδάκια σχάρας γαλλικής κοπής, λουκάνικο ξιδάτο σχάρας από την Κρήτη. Όλα αυτά με 3 σάλτσες και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες συν λαχανικά σχάρας. Η μους σοκολάτας θα σας αποτελειώσει, το υποσχόμαστε! Τιμή μενού: €23/άτομο. Μ. Μπότσαρη 8 Γλυφάδα, 210 8944850
Τσίκνα στο σπίτι
Αν είστε από τους μερακλήδες της ημέρας και θέλετε να προσκαλέστε τους αγαπημένους σας στο σπίτι και να πάρουν τα barbecue και οι ψησταριές φωτιά -με την καλή έννοια ευχόμαστε- , τότε το κρεοπωλείο «Το 10» στη Βάρη είναι η εγγύηση. Προσεγμένα ντόπια κρέατα με διάφορες μαρινάδες, καυτερές, γλυκές, με μπαχαρικά, με λαχανικά και γεμιστά με πολλών λογιών καλούδια, τα κρέατά του θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους! Λ. Παΐζη 10, Βάρη, 210 9654610
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.