Gargaretta: Ζεστές after theatre βραδιές με νέες γεύσεις για τον χειμώνα
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Gargaretta: υπέροχο bistrot στη γειτονιά της Ακρόπολης
Ο ιδανικός προορισμός για μια χαλαρή βραδινή έξοδο μετά το θέατρο, με comfort γεύσεις που ζεσταίνουν την καρδιά και ένα ανανεωμένο μενού ειδικά διαμορφωμένο για τον χειμώνα. Ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος επιμελείται το νέο μενού στη Gargaretta, όπως και στα υπόλοιπα εστιατόρια του ομίλου H&P Hospitality (Atrium και Point A), δίνοντας έμφαση στα υλικά της κάθε εποχής. Στην κουζίνα του Gargaretta δημιουργεί ο Δημήτρης Μαγριπλής, φέρνοντας στο τραπέζι πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο. Από το νέο μενού οι επισκέπτες θα λατρέψουν το κατσίκι με φρέσκο κριθαράκι, μετσοβόνε, γιαούρτι και gremolata το οποίο προσφέρει μια πλούσια και γήινη γεύση, ιδανική για τις κρύες νύχτες. Εξαιρετική επιλογή είναι και ο ξινός τραχανάς με κατσικίσιο τυρί, ψητή ντομάτα και λάδι τρούφας, αλλά και οι τραγανές πατάτες με φέτα, καπνιστή ντομάτα και μαύρο σκόρδο, οι οποίες είναι ό,τι πρέπει για το comfort food mood της εποχής.
Για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα ποτήρι κρασί, ο somelier Στέφανος Τριανταφυλλίδης είναι εκεί για να προτείνει τις πιο εκλεκτές ετικέτες από την πάντα ενημερωμένη wine list, που αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τα καλούδια του ελληνικού αμπελώνα. Must συνοδευτικό τα εξαιρετικής ποιότητας, εκλεκτά τυριά από Έλληνες παραγωγούς, για το απαραίτητο «τσιμπολόγημα», όσο η συζήτηση για τα θεατρικά δρώμενα που προηγήθηκαν θα εξελίσσεται σε μια υπέροχη έξοδο στη γειτονιά της Ακρόπολης.
Atrium: www.herodion.gr/en/atrium-greek-bistrot
Point A: www.acropolispoint.com
H&P Hospitality: www.hphotels.gr