- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Cinapos, μόλις άνοιξε στο Θησείο το πολυαναμενόμενο μεζεδοπωλείο του Πάνου Ιωαννίδη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Cinapos: το νέο εστιατόριο με σεφ τον Πάνο Ιωαννίδη στο Θησείο
Ηρακλειδών 10, Θησείο. Κάποτε, σε μια αρκετά μακρινή εποχή από το σήμερα, εδώ βρίσκονταν οι στάβλοι του βασιλιά Όθωνα. Για αυτό και πολλά χρόνια αργότερα όταν θα ανοίξει σε αυτόν τον ίδιο χώρο μία καφετέρια θα ονομαστεί «Στάβλος». Οι άνω των –άντα ίσως τη θυμάστε (προσωπικά, ΚΙ ΑΝ έχω πιει εδώ φοιτητικούς καφέδες!). Αργότερα έγινε το λατινοαμερικάνικο Coyoacan. Και μόλις από το Σάββατο είναι πια κι επίσημα ο Cinapos, το ολοκαίνουργιο και πολυαναμενόμενο (από πέρυσι το περιμένουμε) μεζεδοπωλείο του σεφ Πάνου Ιωαννίδη.
Μιλώντας με τον Πάνο Πολίτη –έτερο ιδιοκτήτη του Cinapos μαζί με τον Πάνο Ιωαννίδη- μαθαίνουμε ότι ο χώρος έχει αλλάξει εντελώς. Αναφέρει ο ίδιος: «Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε αυτόν τον υπέροχο χώρο με την τεράστια ιστορική σημασία, διατηρώντας όλα τα αρχικά στοιχεία του κτιρίου. Το μάρμαρο, τις πέτρες, τα ξύλα, ακόμη και τους σοβάδες, όλα όσα κάνουν αυτόν τον χώρο μοναδικό». Το αποτέλεσμα είναι ένας φανταστικός χώρος με εσωτερική αυλή, ένα αίθριο επί της ουσίας, περίπου σαν… την πλατεία ενός χωριού! «Στο μυαλό μας είχαμε ένα μεζεδοπωλείο-καφενείο όπου ο καθένας θα μπορεί να νιώσει άνετα, οικεία, γεγονός που αφορά και τις τιμές. Δεν θέλουμε κανείς να σκεφτεί αν θα έρθει να φάει ή όχι επειδή μαγειρεύει εδώ ο Πάνος Ιωαννίδης. Η λογική μας είναι μικρά πιάτα, με απλό, νόστιμο, καλομαγειρεμένο φαγητό, χωρίς “πειράγματα”- πειραματισμούς, σε πραγματικά καλές τιμές».
Μια ματιά στο μενού επιβεβαιώνει, πράγματι, τις φιλικές τιμές, όπως και τη σαφή ελληνική ρότα της κουζίνας: ταραμοσαλάτα €6, κεφτεδάκια €7, γαύρος μαρινάτος €6, μύδια αχνιστά με σουτζούκι €13, κυκλαδίτικο πλακί €16, αφρόψαρα «σαβόρο» €9, αρνί στη γάστρα με πατάτες €19, κόκορας με χυλοπιτάκι €18, παϊδάκια πρόβατο €17.
Προς το παρόν, ο Cinapos θα λειτουργεί Δευτέρα με Πέμπτη από τις 18.00 έως τις 00.00 και Παρασκευή με Κυριακή από τη 13.00 έως τις 00.00, σύντομα, όμως, το ωράριο θα διευρυνθεί. Θα σας πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες, όταν το δοκιμάσουμε.
Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 7103030
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Στη θέση της παλιάς ταβέρνας που ενέπνευσε τον θρυλικό Μπακαλόγατο
Γίνε για λίγο τουρίστας στην πόλη σου
Μεζέδες με ανατολίτικες μυρωδιές από έναν ροκ και νόστιμο σεφ
Και για άλλα πολλά νόστιμα που συμβαίνουν στο ωραίο ιταλικό του Ψυρρή
Δεν είναι απλά το εστιατόριο του Κτήματος, αλλά ένα από τα νοστιμότερα της περιφέρειας
Και με αυτό το λαχταριστό μενού που δημιούργησε η Μυρσίνη Λαμπράκη μάλλον θα γίνει
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση
Η διαχρονική γοητεία μιας entrecοte café de Paris
Εδώ θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στην αυλή του σπιτιού σου!
Και με καινούργιες, λαχταριστές συνταγές!
Με σεβασμό στην παράδοση και φρέσκες, αγνές ελληνικές πρώτες ύλες
Χειροποίητα ζυμαρικά και φοβερή πίτσα στον ξυλόφουρνο
Το αγαπημένο all day στέκι της Ηλιούπολης
Στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πίτσες της πόλης
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.