- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Peanuts the Pub θέλει να γίνει το δεύτερο σπίτι σου
Και με αυτό το λαχταριστό μενού που δημιούργησε η Μυρσίνη Λαμπράκη μάλλον θα γίνει
Peanuts the Pub: στη νέα pub στην Άνοιξη πίνουμε από νωρίς και τρώμε πιάτα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Μια μεγάλη ξύλινη μπάρα αγκαλιάζει το μπαρ, έτσι που μπορείς να κάτσεις από όλες του τις πλευρές και να χαζεύεις τον μπάρμαν όσο θέλεις. Χαμηλός φωτισμός, cool μουσικές, ωραία ατμόσφαιρα, αυτή ακριβώς που ταιριάζει σε ένα χώρο που φτιάχτηκε για να χαλαρώσεις. Αλλά αυτό που δίνει το στίγμα είναι κυρίως οι αναπαυτικοί, δερμάτινοι καναπέδες με την ψηλή πλάτη, χαρακτηριστικό στοιχείο στις περισσότερες λονδρέζικες pub. Γιατί αυτό ακριβώς είναι το Peanuts the Pub: ένα στέκι για να μένεις με τις ώρες.
Peanuts the Pub: το νεό στέκι στην Άνοιξη
Άνοιξε το καλοκαίρι στην Άνοιξη από τη Δήμητρα Βέτσου, τον Κώστα Τσίτσα, που το όνομά του είναι γνωστό στον χώρο των media (μαντεύω πως για αυτό τα εξώφυλλα θρυλικών περιοδικών των 90s καταλαμβάνουν ολόκληρους τοίχους) και τον Χρήστο Ευκρατίδη στα μαγαζιά του οποίου όλοι έχουμε πιει ένα ποτό κάποια στιγμή της ζωής μας, μια που είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε στέκια όπως το Drunk Sinatra ή το Noel, αλλά και το επιτυχημένο Doors στην Ίο. Για το Peanuts the Pub, όμως, είχε κάτι τελείως διαφορετικό στο μυαλό του.
«Ήθελα να κάνω ένα μαγαζί που να το έχεις σαν το δεύτερο σπίτι σου», μου λέει ο Χρήστος. «Να είσαι σκασμένος μετά τη δουλειά και να λες στους φίλους σου “πάμε να πιούμε ένα ποτό;” γιατί ξέρεις ότι εδώ θα χαλαρώσεις. Ένα bar πιο casual, πιο απογευματινό, που σου δίνει τη ζεστασιά σε όλα τα επίπεδα (από το φαγητό και το ποτό μέχρι τον χώρο), που να μπορεί να γίνει το στέκι σου για κάθε μέρα. Το φαντάζομαι να γεμίζει γύρω στις 5-6 το απόγευμα (σ.σ. γιατί εδώ πίνουμε από νωρίς), να πίνει ο κόσμος, κι εγώ να παίζω τις μουσικές μου». Το φαντάστηκε και το έκανε. Η Peanuts the Pub είναι ένα στέκι χαλαρό κι ευδιάθετο, ανοιχτό και φιλόξενο, αφιερωμένο σε όλους όσους θέλουν να πιουν μια δροσερή μπίρα ή ένα άψογο cocktail (την cocktail list έχει δημιουργήσει ο Τρύφωνας Πανούσης), να συζητήσουν, και να φάνε κάτι νόστιμο και βαθιά comfort. «Ως classic pub θέλαμε το μενού να έχει ως βάση το κρέας – για αυτό και απευθυνθήκαμε στη Μυρσίνη», λέει σύσσωμη η ομάδα.
Burgers, χειροποίητα λουκάνικα και τέλεια short ribs από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη δεν είναι απλώς μία από τις καλύτερες ελληνίδες σεφ, αλλά και η απόλυτη ειδική πάνω στο κρέας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία όπου έλαβε την πιστοποίηση Meat & Fire Chef, Judge & table manager από το World BBQ Association, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνή φεστιβάλ BBQ, το κοντέρ της έχει γράψει χιλιόμετρα στις σχάρες και στις σούβλες και παίζει στα δάχτυλα όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ψηθεί ένα κομμάτι κρέας.
Για το Peanuts the Pub η Μυρσίνη έχει δημιουργήσει ένα μικρό, ζουμερό κατάλογο που φέρνει τα βασικά της κρεατοφαγίας στην μπάρα. Θα βρεις μεταξύ άλλων τα ξακουστά της burgers (το burger με προβατίνα και σάλτσα κατίκι-pesto, αλλά και εκείνο με μοσχάρι black Angus, truffle mayo και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι στα must), χειροποίητα λουκάνικα που φτιάχνει η ίδια η Μυρσίνη (χοιρινό με τσένταρ και jalapenos, μεξικάνικο πικάντικο chorizo και μοσχαρίσιο λουκάνικο με μοτσαρέλα και βασιλικό), μια τρυφερή tagliata από μοσχάρι Black Angus και τα (θεϊκά!) short ribs που λιώνουν και σε κάνουν να λιώνεις μαζί τους, και σερβίρονται με σαλάτα coleslaw και cucumber relish. Βεβαίως υπάρχουν σαλάτες, πλατό τυριών/αλλαντικών και λαχταριστά συνοδευτικά (σ.σ. οι ψητές baby πατάτες κάνουν θραύση), αλλά ποιος κοιτάει τη σαλάτα όταν μπροστά του βρίσκεται ένας αργοκαπνισμένος σιδηρόδρομος από μοσχάρι Black Angus;
Σύντομα το Peanuts the Pub θα αποκτήσει και brunch με διάφορα νόστιμα και καθόλου συνηθισμένα πιάτα (μαθαίνω για Tokyo cloud pancakes, κρητικές ομελέτες, open sandwiches και bagels), οπότε μετά τις μπίρες, έχουμε ακόμη ένα λόγο να ερχόμαστε από νωρίς.
Λ. Μαραθώνος 54, Άνοιξη, 210 626900, Fb: Peanuts The Pub, Instagram: @peanutsthepub
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.