- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «DRY caffe&spuntino» είναι ένα μικρό, ζεστό και φιλόξενο ιταλικού τύπου μπιστρό, που άνοιξε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τις πόρτες του και έχει ήδη κατακτήσει πιστούς θαμώνες.
Στην κάτω πλευρά της πλατείας Κολωνακίου, στην οδό Κουμπάρη, φρέσκες ορχιδέες στολίζουν τα καλυμμένα με κατάλευκο τραπεζομάντιλο τραπεζάκια που απλώνονται στο πεζοδρόμιο.
Στο όμορφο και διακοσμημένο με έργα τέχνης εσωτερικό, το μακρόστενο μπαρ κρύβει τις θορυβώδεις μηχανές του εσπρέσσο που δουλεύουν ασταμάτητα. Ο σεφ, ακριβώς δίπλα, δημιουργεί σε real time διάφορες ιταλικές λιχουδιές, τσιαπατάκια με σαλάμι, μίνι μπριός με προσούτο, μπαγκέτες με μοτσαρέλα και ντομάτα αλλά και γλυκό με μασκαρπόνε σε ποτήρι του μαρτίνι. Η κάβα με τα κρασιά, είναι αρκετά ενημερωμένη με τις ελληνικές ετικέτες να κατέχουν περίοπτη θέση. Ο ιδιοκτήτης μας είπε ότι έμεινε ένα μήνα στο Μιλάνο και επισκέφθηκε περί τα 127 espresso bar και μπιστρό ώστε να φέρει στην Αθήνα τον πιο επιτυχημένο συνδυασμό.
Το DRY caffe & spuntino-που στα ιταλικά σημαίνει σνακ, είναι το μαγαζάκι που ψάχνεις στο Κολωνάκι όταν έχεις μισή ώρα κενό απ΄ το ένα ραντεβού στο άλλο, όταν χρειάζεσαι ένα ήσυχο μέρος να βγάλεις λίγη δουλειά και όταν θες έναν ατμοσφαιρικό χώρο χωρίς πολύ βαβούρα για να πιεις καλό κρασί και να πεις δυο κουβέντες με καλούς φίλους.
Κουμπάρη 5, πλ. Κολωνακίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.