Resto

OX Athens: Η Κοσμική ψησταριά που έλειπε από την Αθήνα

Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση

Μαργαρίτα Κατωμέρη
Μαργαρίτα Κατωμέρη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
OX Athens
OX Athens

Ψησταριά OX Athens: Σούβλα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι και η ελληνική σπαλομπριζόλα μόσχου είναι εμπειρία για κάθε λάτρη του κρέατος

Στην καρδιά των Ιλισίων, ανάμεσα στους πολύχρωμους δρόμους και τις χαρούμενες φωνές των περαστικών, βρίσκεται το OX Athens. Αυτή η κοσμική ψησταριά έχει φέρει την επανάσταση στην έννοια της παραδοσιακής ψησταριάς, συνδυάζοντας την αυθεντική γεύση του καλοψημένου κρέατος με τη φιλοσοφία του εκλεκτού dining. Εδώ, το φαγητό δεν είναι απλώς μια ανάγκη, αλλά μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που κινητοποιεί τις αισθήσεις.

Η ατμόσφαιρα του OX Athens είναι γεμάτη θετική ενέργεια, με ωραία ελληνική μουσική που δίνει ρυθμό στις βραδιές μας. Οι διασκευές αγαπημένων κομματιών μας προδιαθέτουν ότι θα περάσουμε υπέροχα. Ο φωτισμός είναι χαμηλός, οι καρέκλες άνετες και ο χώρος της σάλας μοντέρνος και ζεστός, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσουμε το φαγητό μας.

OX Athens

OX Athens: Μια ψησταριά σε άλλο Επίπεδο

Στο OX Athens, η έννοια της ψησταριάς αναβαθμίζεται στο σήμερα και κλείνει το μάτι στο αύριο, φέρνοντας νέα πνοή στην παραδοσιακή κουζίνα. Αν και η «κοσμική ψησταριά» έχει εκλείψει στις μέρες μας, εδώ η παράδοση παραμένει ζωντανή, με γεύσεις οικείες και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες, που ξεχωρίζουν για την προσοχή στη λεπτομέρεια. Κάθε πιάτο είναι αποτέλεσμα προσεκτικής επιλογής των πρώτων υλών, με τα κρέατα να προέρχονται από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – πίσω από κάθε πιάτο κρύβεται μια ιστορία αναζήτησης και έρευνας που ξεκινά από την παραγωγή μέχρι τη μαγειρική εκτέλεση.

OX Athens

Γεύσεις που μένουν αξέχαστες

Η κουζίνα του OX Athens συνδυάζει την παραδοσιακή τέχνη του ψησίματος με τις σύγχρονες τεχνικές. Τα ελληνικά μοσχίδια πρώτης ποιότητας και τα αρνιά από τη Λήμνο ψήνονται σε κάρβουνο και είναι αξεπέραστης νοστιμιάς. Αν πρέπει να δοκιμάσετε κάτι οπωσδήποτε είναι τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος – ζουμερά και καλοψημένα, θα σας κάνουν να ερωτευτείτε την κουζίνα του OX Athens με την πρώτη μπουκιά.Το ίδιο θα συμβεί και με τα Signature φιλετάκια προβατίνας.

OX Athens

Επιπλέον, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάτι από τις σούβλες. Το κοκορέτσι και τα κοντοσούβλια χοιρινού και κοτόπουλου ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους. Όσο για τις κοπές, η ελληνική σπαλομπριζόλα μόσχου είναι πραγματικά απαραίτητη για κάθε λάτρη του κρέατος, χωρίς να χάνουν την αξία τους και τα premium κομμάτια κρέατος από όλον τον κόσμο. Οι πλούσιες και καλοφαγικές μερίδες σερβίρονται σε ξύλα κοπής, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στο σερβίρισμα.

Μαγειρευτά και Χειροποίητες Πίτες στον ξυλόφουρνο

Η εμπειρία στο OX Athens δεν περιορίζεται όμως μόνο στα ψητά κρέατα. Tα πιάτα ημέρας από τον ξυλόφουρνο είναι μια ευχάριστη έκπληξη, με γεύσεις που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Τα υλικά κάθε εποχής είναι γενικά οδηγός για την κουζίνα του ΟΧ. Τώρα που ακόμα είναι η εποχή της, ας πούμε, μια λαχταριστή ντοματοσαλάτα θα ταιριάξει άψογα με κάθε κρεατοφαγική επιλογή, αλλά και μια βουτυράτη μακαρονάδα ή το ψητό μανιτάρι θα ανοίξουν τέλεια την όρεξη για το παρακάτω.

OX Athens

Στο ΟΧ όμως άχαστη επιλογή είναι και οι 100% χειροποίητες πίτες, φτιαγμένες με παραδοσιακό φύλλο που ανοίγεται καθημερινά. Προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία του φαγητού, επίσης με υλικά εποχής, που θα σας ταξιδέψουν σε γεύσεις παράδοσης που τείνουν να ξεχαστούν.

Οίνος που ταιριάζει και ευφραίνει

Το OX Athens διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list που καλύπτει τις ανάγκες κάθε οινόφιλου. Οι ετικέτες έχουν επιλεγεί μία προς μία για να ταιριάζουν άψογα με τις επιλογές του κρέατος. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ελληνικούς αλλά και ξένους οίνους, προσφέροντας έτσι το ιδανικό συνοδευτικό για τα πιάτα σας.

OX Athens

Εμπειρία για όλες τις αισθήσεις

Η κοσμική ταβέρνα OX Athens δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένα ταξίδι στη γεύση και την παράδοση. Εδώ, η ελληνική κουζίνα συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία, δημιουργώντας πιάτα που ενθουσιάζουν και ικανοποιούν. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, το OX είναι το ιδανικό μέρος για να γιορτάσετε κάθε στιγμή της ζωής σας με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Είναι το σύγχρονο chop house που έλειπε από την πόλη, όπου οι πλούσιες και καλοφαγικές μερίδες έρχονται σε πολύ προσιτές τιμές, για την ποιότητα που προσφέρει. Αν βρεθείτε στα Ιλίσια, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το OX Athens. Είτε πρόκειται για ένα casual dinner είτε για μια ειδική περίσταση, η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.