Δύο νεαρά παιδιά, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι, είναι οι ιδιοκτήτες του (σχεδόν κανούργιου – άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι) εστιατόριου Pasta… με νου. Πρώτα ο δρόμος τους τούς πήγε στη Νάπολη για να μάθουν όλα τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής κουζίνας, ύστερα δούλεψαν παρέα σε ναπολιτάνικο ristorante και όταν ήρθαν πίσω ήταν έτοιμοι πια να ανοίξουν το δικό τους αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Ένα μικρό χαριτωμένο σπιτάκι στη γειτονιά των Αμπελοκήπων, με μικρή αυλή, χαριτωμένο διάκοσμο τρατορίας, πίνακες με παλιές διαφημίσεις, κυρίως ιταλικές, ωραία φωτιστικά, μπουφέδες με προϊόντα ιταλικά και όλα αυτά μέσα σε έξτρα αλέγκρα ατμόσφαιρα. Το σέρβις γίνεται αποκλειστικά από τους ίδιους και είναι πολύ ζεστό και φιλικό. Τα κρασιά τους είναι όλα από την «Μπότα», εμείς διαλέξαμε το Lacryma dei Christi del Vezuvio, ωραίο κρασί, ευωδιαστό, που ταίριαξε ιδανικά με όλα μας τα πιάτα. Σαλάτα με σπανάκι τρυφερό, καρύδια, ψητές κόκκινες πιπεριές, και ψητό κατσικίσιο τυρί με ωραιότατη καραμέλα balsamico και 6 πιτσάκια με διαφορετικές γεύσεις ήταν τα πρώτα μας. Το καλύτερο πιτσάκι αναδείχτηκε εκείνο με την καπνιστή παντσέτα. Όταν βλέπω μεγάλο κατάλογο γίνομαι φιλύποπτη, αρχίζει και μου «μυρίζει» κατεψυγμένη κατάσταση, σάλτσες τριών ημερών και βάλε και γενικά χαλιέμαι. Αντιθέτως με τις μικρές λίστες φτιάχνομαι, με προδιαθέτουν για φρεσκάδα, μαγειρική άποψη, καλή εκτέλεση. Τα ίδια πιστεύουν και οι της Pasta. Μικρό μενού, με φρέσκα υλικά, αυθεντικά και όχι «περιπετειώδη», εκτελέσεις… με νου, κοντά στις αυθεντικές συνταγές. Γι’ αυτό ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ τις μακαρονάδες που πήραμε, τις παπαρδέλες με σολομό και ελαφριά –πλην πληθωρικά νόστιμη– ροζ σάλτσα, τα σπαγγέτι siciliana με κεφτεδάκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλλά και το πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας.
Τα γλυκά μας τα απολαύσαμε το ίδιο και παραπάνω: κλασική σπιτική pannacotta με υπέροχη homemade sauce καραμέλας και θαυμάσιο μασκαρπόνε με φρέσκιες φράουλες.
Pasta… με νου, Πανόρμου & Δ. Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 210 6984.846. Ανοιχτά έως 12.30 π.μ. Κυρ. και μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 20-25 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.