- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Δύο νεαρά παιδιά, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι, είναι οι ιδιοκτήτες του (σχεδόν κανούργιου – άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι) εστιατόριου Pasta… με νου. Πρώτα ο δρόμος τους τούς πήγε στη Νάπολη για να μάθουν όλα τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής κουζίνας, ύστερα δούλεψαν παρέα σε ναπολιτάνικο ristorante και όταν ήρθαν πίσω ήταν έτοιμοι πια να ανοίξουν το δικό τους αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Ένα μικρό χαριτωμένο σπιτάκι στη γειτονιά των Αμπελοκήπων, με μικρή αυλή, χαριτωμένο διάκοσμο τρατορίας, πίνακες με παλιές διαφημίσεις, κυρίως ιταλικές, ωραία φωτιστικά, μπουφέδες με προϊόντα ιταλικά και όλα αυτά μέσα σε έξτρα αλέγκρα ατμόσφαιρα. Το σέρβις γίνεται αποκλειστικά από τους ίδιους και είναι πολύ ζεστό και φιλικό. Τα κρασιά τους είναι όλα από την «Μπότα», εμείς διαλέξαμε το Lacryma dei Christi del Vezuvio, ωραίο κρασί, ευωδιαστό, που ταίριαξε ιδανικά με όλα μας τα πιάτα. Σαλάτα με σπανάκι τρυφερό, καρύδια, ψητές κόκκινες πιπεριές, και ψητό κατσικίσιο τυρί με ωραιότατη καραμέλα balsamico και 6 πιτσάκια με διαφορετικές γεύσεις ήταν τα πρώτα μας. Το καλύτερο πιτσάκι αναδείχτηκε εκείνο με την καπνιστή παντσέτα. Όταν βλέπω μεγάλο κατάλογο γίνομαι φιλύποπτη, αρχίζει και μου «μυρίζει» κατεψυγμένη κατάσταση, σάλτσες τριών ημερών και βάλε και γενικά χαλιέμαι. Αντιθέτως με τις μικρές λίστες φτιάχνομαι, με προδιαθέτουν για φρεσκάδα, μαγειρική άποψη, καλή εκτέλεση. Τα ίδια πιστεύουν και οι της Pasta. Μικρό μενού, με φρέσκα υλικά, αυθεντικά και όχι «περιπετειώδη», εκτελέσεις… με νου, κοντά στις αυθεντικές συνταγές. Γι’ αυτό ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ τις μακαρονάδες που πήραμε, τις παπαρδέλες με σολομό και ελαφριά –πλην πληθωρικά νόστιμη– ροζ σάλτσα, τα σπαγγέτι siciliana με κεφτεδάκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλλά και το πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας.
Τα γλυκά μας τα απολαύσαμε το ίδιο και παραπάνω: κλασική σπιτική pannacotta με υπέροχη homemade sauce καραμέλας και θαυμάσιο μασκαρπόνε με φρέσκιες φράουλες.
Pasta… με νου, Πανόρμου & Δ. Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 210 6984.846. Ανοιχτά έως 12.30 π.μ. Κυρ. και μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 20-25 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.