Θεσσαλονίκη: 16 στέκια στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Μαιτρ και Μαργαρίτα: Μία δυνατή ιστορία αγάπης μεταξύ δημιουργίας και πρώτης ύλης

Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαιτρ και Μαργαρίτα
Μαιτρ και Μαργαρίτα
Μαιτρ και Μαργαρίτα
Μαιτρ και Μαργαρίτα

Μαιτρ και Μαργαρίτα: ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Ένα αντισυμβατικό wine bistro, γνωστό για τη δημιουργική ελευθερία στην κουζίνα και την αγάπη για την ελληνική γη και τα παράγωγά της. Σημείο αναφοράς για τη γαστρονομία της πόλης, την ιστορία της και τις γεύσεις της, ως ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων.

Στο Μαιτρ και Μαργαρίτα επιλέγουμε εποχιακά, τοπικά υλικά, χωρίς περιττές φλυαρίες να τα επισκιάζουν. Προτείνουμε να σερβίρουμε τα φαγητό στη μέση του τραπεζιού. Να ξαναθυμηθούμε την «τελετουργία» του κοινού τραπεζώματος, την αίσθηση της φροντίδας μέσα από το μοίρασμα της τροφής. Με οδηγούς το βίωμα και τη γευστική μας μνήμη, φέρνουμε στο πιάτο τη δική μας προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας. Με φροντίδα και σεβασμό στην περιορισμένη πρώτη ύλη, προτείνουμε τη δική μας comfort εκδοχή της ντόπιας κουζίνας.

Μαθαίνουμε κι αναζητούμε τα νέα της ελληνικής γης και του ελληνικού αμπελώνα με ετικέτες γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό. Φυσικά, orange και βιοδυναμικά κρασιά. Άλλα με έντονο χαρακτήρα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι με τη συνοδεία κάποιου τυριού ή σαλάτας. Άλλα, πάλι, με έντονες γωνίες και τανίνες που απαιτούν τη λιπαρότητα ενός πλήρους γεύματος. Επιμελούμαστε καθημερινά τη μεγάλη λίστα κρασιών ανάλογα με το μενού και επιλέγουμε μικρά οινοποιεία ανά την Ελλάδα, με κρασιά που ξεχωρίζουν και δύσκολα συναντάς.

Το φετινό καλοκαίρι μάς βρήκε στη Χαλκιδική, στο Domes Noruz Kassandra, όπου μαζί με τη Συν-τροφή δημιουργήσαμε ένα γαστρονομικό pop-up με το όνομα Simá. Επιστρέφουμε ανανεωμένοι, με ανατρεπτικές ιδέες για το νέο μας μενού και τις ιδιαίτερες επιλογές κρασιού που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου