Θεσσαλονίκη: 16 στέκια στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Maestranza: Όταν το comfort food συναντά την υψηλή γαστρονομία

Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Maestranza
Maestranza
Maestranza
Maestranza

Tο Maestranza στη Θεσσαλονίκη φέρνει ένα νέο επίπεδο στο comfort food.

Αν ανήκετε στο είδος γνήσιος καλοφαγάς, τότε το Maestranza στη Θεσσαλονίκη είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε. Από το 2022, αυτό το μοναδικό εστιατόριο φέρνει ένα νέο επίπεδο στο comfort food. Στο επίκεντρο του καλαίσθητου minimal και industrial χώρου του, που έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Βίλη Ράπαντα, δεσπόζει η επιβλητική κατασκευή για ψήσιμο στα ξύλα, που δεν είναι απλά εντυπωσιακή: αποτελεί το σημείο όπου εκτελείται η «μαγεία» του φαγητού.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης Κώστας Παπαδόπουλος, με οικογενειακή παράδοση στην εστίαση, και η μαγειρική του ομάδα δημιουργούν ένα μενού που βασίζεται σε άριστες πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες είναι εποχικές και προέρχονται από τη δική τους μονάδα microfarming, σε συνεργασία με το τμήμα γεωπονίας του ΑΠΘ.

Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα. Απολαύστε αρνί σουβλάκι σερβιρισμένο με νουντλς και λαχανικά, ένα πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονες πινελιές. Ή δοκιμάστε κρέμα μαύρης τρούφας με γλασαρισμένα άγρια μανιτάρια, μια γευστική έκρηξη που θα σας ταξιδέψει. Για τους λάτρεις του κρέατος, η πανσέτα με το δέρμα, πρεσαρισμένη, χωρίς καθόλου λίπος και σερβιρισμένη με ένα γευστικό κασουλέ από φασόλια, είναι μια απόλαυση που δεν πρέπει να χάσετε.

Όλα εδώ φτιάχνονται από το μηδέν: το ψωμί παρασκευάζεται καθημερινά με ένα δωδεκαετές προζύμι, ενώ ακόμα και τα τυριά φτιάχνονται από γάλα φάρμας. Η wine list, επιμελημένη από τον σομελιέ Μιχάλη Λιάκο, περιλαμβάνει εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα. Και για το φινάλε; Μην παραλείψετε την καπνιστή κρέμα σοκολάτας, ένα επιδόρπιο που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου