Resto

Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του GB Roof Garden της Μεγάλης Βρεταννίας

Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο

Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 927
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια εντυπωσιακή ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε στο Gb Roof Garden, το εστιατόριο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της Μεγάλης Βρεταννίας

Την πρώτη φορά που περνάς την περιστρεφόμενη πόρτα της Μεγάλης Βρεταννίας, θες λίγα λεπτά για να συνέλθεις. Όσο κι αν έχεις ταξιδέψει, σε όσα ξενοδοχεία κι αν έχεις βρεθεί στη διάρκεια της ζωής σου, χρειάζεσαι χρόνο για να χαζέψει το βλέμμα τα καλογυαλισμένα μάρμαρα, τους λαμπερούς πολυελαίους, τα έπιπλα, τους πίνακες, τους καθρέφτες, την κομψή πολυτέλεια ενός άλλου, μεγαλοπρεπή αιώνα. Φέτος το ξενοδοχείο συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής.

Μεγάλος και πολύς ο χρόνος (τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα) γι’ αυτό γιορτάστηκε με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις. Είναι γεγονός πως το κτήριο όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο είναι πλέον κομμάτι της πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της. Όπως, άλλωστε, και το GB Roof Garden, το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του εμβληματικού κτιρίου που μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μετά από έναν εντυπωσιακό επανασχεδιασμό.

Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του GB Roof Garden

Η ολική ανακαίνιση του εστιατορίου την οποία ανέλαβε ο βραβευμένος βρετανικός οίκος Goddard Littlefair, έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του ιστορικού κτιρίου. Τώρα, στη νέα επιβλητική σάλα του GB Roof Garden κυριαρχούν τα φυσικά υλικά με πρωταγωνιστές το λευκό μάρμαρο και το ξύλο, τα ουδέτερα χρώματα που «σπάνε» με ροζ, πράσινες, και χρυσές πινελιές, τα ντιζαϊνάτα έπιπλα. Αν και, στην πραγματικότητα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής θα είναι πάντα η μαγευτική θέα στην Ακρόπολη. Αυτή η ασυναγώνιστη θέα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο χάρη στο νέο σχεδιασμό, που έλαβε υπόψη της την εμπειρία του κάθε επισκέπτη. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ίδιο τον χώρο, που χάρη στα ζωηρά στοιχεία σχεδίασης εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση (όπως π.χ. η ενδυμασία των Ευζώνων) γίνεται ακόμη πιο ζεστός και φιλόξενος.

Η γαστρονομία στο GB Roof Garden

Φυσικά, η εμπειρία ενός εστιατορίου αρχίζει και τελειώνει με το φαγητό. Για αυτό, υπεύθυνοι είναι ο executive chef Αστέριος Κουστούδης, επικεφαλής της γαστρονομίας του ξενοδοχείου, ο chef de cuisine Νίκος Λιόκας και ο pastry chef Αλέξανδρος Κούφας. Οι τρεις τους έχουν δημιουργήσει ένα νέο fine comfort μενού με πιάτα που ξεχωρίζουν για τα τοπικά προϊόντα, τα φρέσκα υλικά εποχής από έλληνες παραγωγούς και τη δημιουργική ματιά τους, που συνδυάζει τις διεθνείς μαγειρικές τάσεις με την τεράστια γαστρονομική παράδοσης της Ελλάδας.

Τέλος, υπάρχει ακόμη ένα εντυπωσιακό Garden Bar, εκεί μπορούμε εκτός από δροσιστικά κοκτέιλ να απολαύσουμε και ένα bar food menu, έχοντας για φόντο τον Παρθενώνα, μαζί και ένα breathtaking ηλιοβασίλεμα.

Βασιλέως Γεωργίου 1Α , πλατεία Συντάγματος, 210 3330766, www.gbroofgarden.gr