Resto

Tipsy Mermaid, μία γοητευτική κι ελαφρώς μεθυσμένη γοργόνα μόλις εμφανίστηκε στη Ραφήνα

Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tipsy Mermaid

Tipsy Mermaid: το νέο all day bar της πόλης μόλις άνοιξε στη Ραφήνα

Πολύχρωμα, λουλουδάτα μαξιλάρια, ροτόντες με ανθισμένα βάζα, στο βάθος το μπαρ μοιάζει να φωτίζεται από τον βυθό της θάλασσας – τόσο μπλε είναι. Φαντάζομαι όχι τυχαία, καθώς τούτο το νέο στέκι έχει για έμπνευσή του μια γοργόνα. Λέγεται Tipsy Mermaid (δηλαδή... ελαφρώς μεθυσμένη γοργόνα), είναι δροσερό και φαίνεται πολύ κεφάτο, άσε που μόλις άνοιξε στην πλατεία της Ραφήνας.

Tipsy Mermaid, το νέο πολύχρωμο, στέκι της Ραφήνας

Tipsy Mermaid
Tipsy Mermaid

Πίσω από το Tipsy Mermaid βρίσκονται η ηθοποιός Έλλη Γαρυφαλλίδου και η ομάδα του Sante rock bar και του Kraken beach bar, του νέου hot spot της περιοχής, γνωστοί για την έντονη δημιουργικότητά τους και τις πρωτότυπες ιδέες τους. Ίσως για αυτό, το νέο στέκι ενώνει αρμονικά διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, με τον ίδιο τρόπο που μια γοργόνα καταφέρνει να συνδυάσει μια θαλάσσια ουρά κι έναν γυναικείο κορμό στο ίδιο κορμί. Εδώ το retro συναντά το floral, την pop κουλτούρα, το φανταστικό το ρεαλιστικό και το υπερρεαλιστικό ταυτόχρονα, έχοντας για φόντο ένα funky soundtrack. Θα βρεις πάντα κάτι νόστιμο, θα πιεις πολλά cocktails ενώ μια ειδικά διαμορφωμένη γωνιά θα σε προμηθεύσει με thrifted ρούχα και αντικείμενα για το σπίτι.

Το μενού στο Tipsy Mermaid

Tipsy Mermaid

Ο σεφ Λάμπρος Ανυφαντής έχει δημιουργήσει ένα ευέλικτο μενού με πάντα κάτι νόστιμο να σε περιμένει. Λαχταριστά πρωινά, πληθωρικό brunch (τα Σαββατοκύριακα), bar και street food bites, όπως και κάποια κυρίως πιάτα που έχουν το ενδιαφέρον τους. Τι θα έλεγες, ας πούμε, για τηγανιτές πατάτες με λάδι τρούφας και παρμεζάνα ή ένα fluffy flatbread; Τα burgers έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και μια πλούσια μακαρονάδα με ταρτάρ σολομού, ενώ η ζουμερή μπαλοτίνα κοτόπουλο sous vides καλό είναι να μην λείψει από την παραγγελία σου. Να πούμε επίσης ότι οι vegan επιλογές στο μενού είναι πολλές όπως και ότι τα γλυκά είναι όλα τους χειροποίητα, φροντίζει για αυτό ο pastry chef Δημήτρης Κοτσώνης.

Tipsy Mermaid

Κι αν δεν θες να φας, μπορείς πάντα να έρθεις για πολύχρωμα cocktails και δροσερά spritz. Τσούγκρισε χαλαρώνοντας στους ρυθμούς της μουσικής, κάνε και μια βόλτα από τη γωνιά που φιλοξενεί τα thrifted ρούχα – είναι όλα τους κομμάτια προσεκτικά επιλεγμένα. Κι αν τύχει κάποιο fashion item να σε γοητεύσει, μπορείς να το πάρεις μαζί σου φεύγοντας - είναι προς πώληση.

Tipsy Mermaid

Αύγουστος είναι, οι δρόμοι της Αθήνας απλώνονται άδειοι μπροστά σου, οπότε τι σε κρατάει από το να μπεις στο αυτοκίνητο με σκοπό να ανακαλύψεις ένα ολοκαίνουργιο στέκι; Φύγαμε για την εξωτική Ραφήνα!

Πλατεία Ραφήνας, πάνω από το λιμάνι, Instagram: @tipsyy.mermaid

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.