Resto

Vrahos Cuisine & Wine: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα και οινογνωσία στην Αβία

Αξέχαστο γεύμα πάνω στο κύμα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Vrahos Cuisine & Wine: εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας στη Μεσσηνία

Ο chef Αθανάσιος Αγγελόπουλος και ο sommelier Σπύρος Γαζούλης ένωσαν τις δυνάµεις τους και δηµιούργησαν το Vrahos Cuisine & Wine. Αυτό το νέο εστιατορικό εγχείρηµα ήρθε να προσθέσει αξία στο ειδυλλιακό τοπίο της παραθαλάσσιας Αβίας στη Μεσσηνία. Κυριολεκτικά πάνω στο κύµα, εκεί που το ηλιοβασίλεµα κόβει την ανάσα, θα απολαύσεις σύγχρονη ελληνική κουζίνα, οινογνωσία και όχι µόνο.

Το µενού αναδεικνύει την εκλεκτή ψαροφαγία. Μια αθηναϊκή και ένα καρπάτσιο σφυρίδας έξοχα εκτελεσµένα είναι ό,τι πρέπει για την όρεξη. Το ίδιο και οι πεντανόστιµες κροκέτες µπακαλιάρου µε αγιολί µαύρου σκόρδου. Οι παραδοσιακές χυλοπίτες µε γαρίδες, λαχανικά και αχινό, είναι µια ατόφια καλοκαιρινή επιλογή που δεν πρέπει να λείψει. Το χειροποίητο ραβιόλι µε ραγού σφυρίδας αξιοµνηµόνευτο. Και τι να πούµε για τις αχνιστές γαρίδες µε λαδολέµονο αχινού – η θάλασσα σε µια µπουκιά! Όµως και οι λάτρεις του καλού κρέατος δεν θα φύγουν µε παράπονο. Η κουζίνα επεξεργάζεται ιδιαίτερες κοπές µε µαεστρία. Εκεί θα απολαύσεις και φανταστική πικάνια – µεταξύ άλλων.

Επίσης, βασικό χαρακτηριστικό της εµπειρίας στο Vraho είναι το κελάρι. Με πάνω από εκατό ετικέτες κρασιού, κυρίως από τους ελληνικούς αµπελώνες αλλά και επιλεγµένες από τους διεθνείς, το εκπαιδευµένο στην οινογνωσία προσωπικό θα σου προτείνει τα ιδανικά pairing µε το menu. Η εµπειρία θα απογειωθεί µε ένα από τα δροσερά signature cocktails, αλλά και µε ένα σπάνιο πούρο που θα επιλέξεις από τη λίστα.

Παλαιοχώρα Αβίας, Μεσσηνία, 2721058111, Insta: vrahos.avia