Vrahos Cuisine & Wine: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα και οινογνωσία στην Αβία
Αξέχαστο γεύμα πάνω στο κύμα
Vrahos Cuisine & Wine: εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας στη Μεσσηνία
Ο chef Αθανάσιος Αγγελόπουλος και ο sommelier Σπύρος Γαζούλης ένωσαν τις δυνάµεις τους και δηµιούργησαν το Vrahos Cuisine & Wine. Αυτό το νέο εστιατορικό εγχείρηµα ήρθε να προσθέσει αξία στο ειδυλλιακό τοπίο της παραθαλάσσιας Αβίας στη Μεσσηνία. Κυριολεκτικά πάνω στο κύµα, εκεί που το ηλιοβασίλεµα κόβει την ανάσα, θα απολαύσεις σύγχρονη ελληνική κουζίνα, οινογνωσία και όχι µόνο.
Το µενού αναδεικνύει την εκλεκτή ψαροφαγία. Μια αθηναϊκή και ένα καρπάτσιο σφυρίδας έξοχα εκτελεσµένα είναι ό,τι πρέπει για την όρεξη. Το ίδιο και οι πεντανόστιµες κροκέτες µπακαλιάρου µε αγιολί µαύρου σκόρδου. Οι παραδοσιακές χυλοπίτες µε γαρίδες, λαχανικά και αχινό, είναι µια ατόφια καλοκαιρινή επιλογή που δεν πρέπει να λείψει. Το χειροποίητο ραβιόλι µε ραγού σφυρίδας αξιοµνηµόνευτο. Και τι να πούµε για τις αχνιστές γαρίδες µε λαδολέµονο αχινού – η θάλασσα σε µια µπουκιά! Όµως και οι λάτρεις του καλού κρέατος δεν θα φύγουν µε παράπονο. Η κουζίνα επεξεργάζεται ιδιαίτερες κοπές µε µαεστρία. Εκεί θα απολαύσεις και φανταστική πικάνια – µεταξύ άλλων.
Επίσης, βασικό χαρακτηριστικό της εµπειρίας στο Vraho είναι το κελάρι. Με πάνω από εκατό ετικέτες κρασιού, κυρίως από τους ελληνικούς αµπελώνες αλλά και επιλεγµένες από τους διεθνείς, το εκπαιδευµένο στην οινογνωσία προσωπικό θα σου προτείνει τα ιδανικά pairing µε το menu. Η εµπειρία θα απογειωθεί µε ένα από τα δροσερά signature cocktails, αλλά και µε ένα σπάνιο πούρο που θα επιλέξεις από τη λίστα.
Παλαιοχώρα Αβίας, Μεσσηνία, 2721058111, Insta: vrahos.avia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.