Resto

Matapan: Μοναδική γαστρονοµική εµπειρία σε ένα ανακαινισµένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο στη Μάνη

Πεντανόστιμο φαγητό σε ένα μαγικό σκηνικό

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Matapan, Μάνη

Matapan: το εστιατόριο στη Μάνη που βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό ελαιοτριβείο

Το Matapan είναι το εστιατόριο που θα αγαπήσεις όταν επισκεφθείς τη Μάνη. Το όνοµά του το χρωστάει στο ακρωτήριο Ματαπάς, γνωστό και ως Ταίναρο που αποτελούσε για αιώνες ληµέρι των πειρατών της Μεσογείου. Και οι ιστορικές αναφορές δεν εξαντλούνται στο όνοµα, αλλά ζωντανεύουν µπροστά στα µάτια σου αντικρίζοντας το ίδιο το εστιατόριο, ένα εκπληκτικά ανακαινισµένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο του 1892. H σύγχρονη διακόσµηση, ο ατµοσφαιρικός φωτισµός και η παραδοσιακή πέτρα δηµιουργούν ένα µαγευτικό σκηνικό!

Matapan, Μάνη

Εµείς το επισκεφθήκαµε και απολαύσαµε πεντανόστιµα πιάτα από προσεκτικά επιλεγµένα τοπικά υλικά και λάδι δικής τους παραγωγής, τα οποία συνδυάσαµε µε εκλεκτό κρασί που επιλάξαµε από την πραγµατικά πλούσια wine list, µε την εξαιρετική καθοδήγηση του sommelier Θοδωρή Μουστογιάννη.

Matapan, Μάνη

Αφού µας καλωσόρισε ο ιδιοκτήτης Γιώργος Στεφανίδης, ξεκινήσαµε το γεύµα µας µε µία από τις εµπνευσµένες σαλάτες του µενού, η Λιάτικη µε φακές beluga, σύγκλινο, λούπινα, πορτοκάλι, ψητά λαχανικά, κρεµµύδι, ελιές και µε τη φανταστική Burrata µε ντοµατίνια, φράουλες, φυστίκι Αιγίνης και πετιµέζι. Στη συνέχεια, αφού η γλυκύτατη Μαρία Ηλιοπούλου µας ξενάγησε σε όλο το κτήριο, δοκιµάσαµε πίτσα -του ονείρου- απ’ τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο µε µοτσαρέλα, µανιτάρι και λάδι τρούφας. Από τις υπέροχες προτάσεις ζυµαρικών ξεχωρίσαµε και προτείνουµε τα Κοχύλια Ραγού µε µοσχαράκι κοκκινιστό, αλλά και τις Ταλιατέλες µε γαρίδες σβησµένες σε ούζο, πέστο βασιλικού και χαβιάρι.

Matapan, Μάνη

Και για επιδόρπιο, η Ναµελάκα Σοκολάτας µε χώµα σοκολάτας, καραµέλα, ξύσµα lime και ανθό αλατιού Μάνης θα σου ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις µε τις διαφορετικές υφές και γεύσεις της, αλλά και το Cheesecake θα σου µείνει αξέχαστο µε τη βελούδινη κρέµα του και τη σπιτική µαρµελάδα.

Extra info: Μοναδική party εµπειρία κάθε Σάββατο στην παλιά καµάρα του ελαιοτριβείου που έχει µετατραπεί σε club area!

Επαρχιακή Οδός Γερολιµένα Βαθειάς Άλικα, 6934737373, Fb: Matapan, Insta: matapanmani

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.