Resto

Nom Street Food: Το street food όπως δεν το έχεις δοκιµάσει ξανά

Φοβερά τυλιχτά και burgers σε χειροποίητο ψωμάκι

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Nom Street Food στο κέντρο της Καλαμάτας έχει τα burgers που ονειρεύεσαι

Πες µου τώρα, τυλιχτό προβατίνα έχεις δοκιµάσει ποτέ; Ούτε και στη Μεσσηνία δεν βρίσκεις, που φηµίζεται για τέτοιες γεύσεις, αλλά από τον Μάρτιο που µπήκε στη γαστρονοµική ζωή της πόλης το Nom όχι µόνο βρίσκεις, αλλά σου µένει και αξέχαστο! Φαντάσου: κεµπάπ προβατίνας, µε τυροκαυτερή, ψητή ντοµάτα, κρεµµύδι και κόλιανδρος – τι άλλο να ζητήσεις από ένα τυλιχτό;

Αλλά τα πάντα είναι ιδιαίτερα εδώ στο Nom. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες, όλα τα ζυµάρια ζυµώνονται καθηµερινά στο εργαστήριό τους και είναι ολόφρεσκα, το ίδιο και η πίτα που χρησιµοποιείται στα τυλιχτά, αλλά και το ψωµάκι µπριός που είναι από πατάτα (potato bun).

Τι άλλο να δοκιµάσεις; Τυλιχτό χοιρινό (να θυµάσαι ότι όλα τα κρέατα είναι φρέσκα, δεν υπάρχουν κατεψυγµένα) µε χοιρινό λαιµό και κρέµα γιαούρτι, αλλά και τα φοβερά του burger! Μπορείς π.χ. να επιλέξεις ένα smashed, µε 100% µοσχαρίσιο κιµά, potato bun, τσένταρ, Nom σος, BBQ µήλου, κρεµµύδι, πίκλα αγγούρι και µαρµελάδα µπέικον ή ένα chicken burger, µε buttermilk chicken, potato bun, pesto rosso, raita, iceberg, πίκλα αγγούρι και πίκλα κρεµµύδι.

Υπάρχουν, βεβαίως, και vegetarian επιλογές, όπως µε µπιφτέκι κολοκύθας, potato bun, µαγιονέζα φρέσκου κρεµµυδιού, κρέµα σφέλας, ντοµατίνια και ρόκα, αλλά και vegan, σαν το φοβερό vegan brioche µε µπιφτέκι από ρεβίθι και καλαµπόκι, καραµελωµένο ανανά, BBQ µήλου, vegan raita και ρόκα.

Να συνοδεύσεις παραδοσιακά µε τηγανητές πατάτες, µε τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες ή και µε τις πατάτες-υπερπαραγωγή µε pulled beef κοκκινιστό, κρέµα γραβιέρας και λάδι τρούφας, αλλά και µε κάποια ετικέτα από τις ελληνικές µικροζυθοποιίες, ακόµη και µε ένα καλοφτιαγµένο κοκτέιλ!

Κι αν καταφέρεις να κρατηθείς, κράτα λίγο χώρο για ένα γλυκό, σαν το αξέχαστο καραµελωµένο brioche µε πραλίνα φουντουκιού, namelaka λευκής σοκολάτας και butterscotch.

Όλα αυτά στο κέντρο της Καλαµάτας, στον δρόµο που ενώνει την πλατεία µε την παραλία, σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που πραγµατικά αγαπάνε και σέβονται αυτό που κάνουν.

Ευριπίδου 23 & Φαρών, Καλαµάτα, 2721407090, Insta: nom.strfood