- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Nom Street Food: Το street food όπως δεν το έχεις δοκιµάσει ξανά
Φοβερά τυλιχτά και burgers σε χειροποίητο ψωμάκι
Το Nom Street Food στο κέντρο της Καλαμάτας έχει τα burgers που ονειρεύεσαι
Πες µου τώρα, τυλιχτό προβατίνα έχεις δοκιµάσει ποτέ; Ούτε και στη Μεσσηνία δεν βρίσκεις, που φηµίζεται για τέτοιες γεύσεις, αλλά από τον Μάρτιο που µπήκε στη γαστρονοµική ζωή της πόλης το Nom όχι µόνο βρίσκεις, αλλά σου µένει και αξέχαστο! Φαντάσου: κεµπάπ προβατίνας, µε τυροκαυτερή, ψητή ντοµάτα, κρεµµύδι και κόλιανδρος – τι άλλο να ζητήσεις από ένα τυλιχτό;
Αλλά τα πάντα είναι ιδιαίτερα εδώ στο Nom. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες, όλα τα ζυµάρια ζυµώνονται καθηµερινά στο εργαστήριό τους και είναι ολόφρεσκα, το ίδιο και η πίτα που χρησιµοποιείται στα τυλιχτά, αλλά και το ψωµάκι µπριός που είναι από πατάτα (potato bun).
Τι άλλο να δοκιµάσεις; Τυλιχτό χοιρινό (να θυµάσαι ότι όλα τα κρέατα είναι φρέσκα, δεν υπάρχουν κατεψυγµένα) µε χοιρινό λαιµό και κρέµα γιαούρτι, αλλά και τα φοβερά του burger! Μπορείς π.χ. να επιλέξεις ένα smashed, µε 100% µοσχαρίσιο κιµά, potato bun, τσένταρ, Nom σος, BBQ µήλου, κρεµµύδι, πίκλα αγγούρι και µαρµελάδα µπέικον ή ένα chicken burger, µε buttermilk chicken, potato bun, pesto rosso, raita, iceberg, πίκλα αγγούρι και πίκλα κρεµµύδι.
Υπάρχουν, βεβαίως, και vegetarian επιλογές, όπως µε µπιφτέκι κολοκύθας, potato bun, µαγιονέζα φρέσκου κρεµµυδιού, κρέµα σφέλας, ντοµατίνια και ρόκα, αλλά και vegan, σαν το φοβερό vegan brioche µε µπιφτέκι από ρεβίθι και καλαµπόκι, καραµελωµένο ανανά, BBQ µήλου, vegan raita και ρόκα.
Να συνοδεύσεις παραδοσιακά µε τηγανητές πατάτες, µε τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες ή και µε τις πατάτες-υπερπαραγωγή µε pulled beef κοκκινιστό, κρέµα γραβιέρας και λάδι τρούφας, αλλά και µε κάποια ετικέτα από τις ελληνικές µικροζυθοποιίες, ακόµη και µε ένα καλοφτιαγµένο κοκτέιλ!
Κι αν καταφέρεις να κρατηθείς, κράτα λίγο χώρο για ένα γλυκό, σαν το αξέχαστο καραµελωµένο brioche µε πραλίνα φουντουκιού, namelaka λευκής σοκολάτας και butterscotch.
Όλα αυτά στο κέντρο της Καλαµάτας, στον δρόµο που ενώνει την πλατεία µε την παραλία, σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που πραγµατικά αγαπάνε και σέβονται αυτό που κάνουν.
Ευριπίδου 23 & Φαρών, Καλαµάτα, 2721407090, Insta: nom.strfood
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.