- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Nom Street Food: Το street food όπως δεν το έχεις δοκιµάσει ξανά
Φοβερά τυλιχτά και burgers σε χειροποίητο ψωμάκι
Το Nom Street Food στο κέντρο της Καλαμάτας έχει τα burgers που ονειρεύεσαι
Πες µου τώρα, τυλιχτό προβατίνα έχεις δοκιµάσει ποτέ; Ούτε και στη Μεσσηνία δεν βρίσκεις, που φηµίζεται για τέτοιες γεύσεις, αλλά από τον Μάρτιο που µπήκε στη γαστρονοµική ζωή της πόλης το Nom όχι µόνο βρίσκεις, αλλά σου µένει και αξέχαστο! Φαντάσου: κεµπάπ προβατίνας, µε τυροκαυτερή, ψητή ντοµάτα, κρεµµύδι και κόλιανδρος – τι άλλο να ζητήσεις από ένα τυλιχτό;
Αλλά τα πάντα είναι ιδιαίτερα εδώ στο Nom. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες, όλα τα ζυµάρια ζυµώνονται καθηµερινά στο εργαστήριό τους και είναι ολόφρεσκα, το ίδιο και η πίτα που χρησιµοποιείται στα τυλιχτά, αλλά και το ψωµάκι µπριός που είναι από πατάτα (potato bun).
Τι άλλο να δοκιµάσεις; Τυλιχτό χοιρινό (να θυµάσαι ότι όλα τα κρέατα είναι φρέσκα, δεν υπάρχουν κατεψυγµένα) µε χοιρινό λαιµό και κρέµα γιαούρτι, αλλά και τα φοβερά του burger! Μπορείς π.χ. να επιλέξεις ένα smashed, µε 100% µοσχαρίσιο κιµά, potato bun, τσένταρ, Nom σος, BBQ µήλου, κρεµµύδι, πίκλα αγγούρι και µαρµελάδα µπέικον ή ένα chicken burger, µε buttermilk chicken, potato bun, pesto rosso, raita, iceberg, πίκλα αγγούρι και πίκλα κρεµµύδι.
Υπάρχουν, βεβαίως, και vegetarian επιλογές, όπως µε µπιφτέκι κολοκύθας, potato bun, µαγιονέζα φρέσκου κρεµµυδιού, κρέµα σφέλας, ντοµατίνια και ρόκα, αλλά και vegan, σαν το φοβερό vegan brioche µε µπιφτέκι από ρεβίθι και καλαµπόκι, καραµελωµένο ανανά, BBQ µήλου, vegan raita και ρόκα.
Να συνοδεύσεις παραδοσιακά µε τηγανητές πατάτες, µε τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες ή και µε τις πατάτες-υπερπαραγωγή µε pulled beef κοκκινιστό, κρέµα γραβιέρας και λάδι τρούφας, αλλά και µε κάποια ετικέτα από τις ελληνικές µικροζυθοποιίες, ακόµη και µε ένα καλοφτιαγµένο κοκτέιλ!
Κι αν καταφέρεις να κρατηθείς, κράτα λίγο χώρο για ένα γλυκό, σαν το αξέχαστο καραµελωµένο brioche µε πραλίνα φουντουκιού, namelaka λευκής σοκολάτας και butterscotch.
Όλα αυτά στο κέντρο της Καλαµάτας, στον δρόµο που ενώνει την πλατεία µε την παραλία, σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί από ανθρώπους που πραγµατικά αγαπάνε και σέβονται αυτό που κάνουν.
Ευριπίδου 23 & Φαρών, Καλαµάτα, 2721407090, Insta: nom.strfood
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.