Κάρδαμο: Δηµιουργική ελληνική κουζίνα σε ένα από τα πιο όµορφα σηµεία της Καλαµάτας
Ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της περιοχής
Στο Κάρδαμο, στην Καλαμάτα, για νόστιμη ελληνική δημιουργική κουζίνα
Το φηµισµένο εστιατόριο της Καλαµάτας άνοιξε το 2010 και από το 2013 βρίσκεται σε ένα από τα πλέον ατµοσφαιρικά σηµεία της πόλης, στην πλατεία Σιδηροδροµικού Σταθµού, µε φόντο τα πλατάνια και τον παλιό σταθµό των τρένων.
Το Κάρδαµο είναι η οικογενειακή επιχείρηση τριών αδερφών, του Παναγιώτη, του Κωνσταντίνου και του Σπύρου, ο οποίος είναι και ο σεφ, µε φιλοσοφία που παραµένει ίδια στο πέρασµα των χρόνων: σεβασµός στην παράδοση και αδιαπραγµάτευτη επιλογή άριστων πρώτων υλών. Έτσι, µε αγάπη και µεράκι, η κουζίνα θα σας προτείνει γεύσεις ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας µε σύγχρονες πινελιές, που πραγµατικά θα σας µείνουν αξέχαστες.
Θα βρείτε πολλά και νόστιµα στον κατάλογο, από τις ολόφρεσκες σαλάτες να σας προτείνουµε τα ψητά φασολάκια µε ντοµατίνια, βινεγκρέτ ντοµάτας, σκόρδο, παξιµάδι χαρουπιού και κρέµα σφέλας, αλλά και το ψητό µπρόκολο µε σάλτσα φιστικοβούτυρο-σουσάµι και κάσιους.
Φυσικά, από το τραπέζι σας δεν µπορούν να λείψουν πιάτα όπως ο κόκορας µε χυλοπιτάκι και µυζήθρα, το φοβερό burger γουρνοπούλας (τραγανή πανσέτα, λάχανο-καρότο, κρεµµύδι και µαγιονέζα γιαούρτι), το «παστίτσιο» µε µοσχάρι µπρεζέ, bucatini και µπεσαµέλ γραβιέρας. Κι ακόµη, λαχταριστό κεµπάπ προβατίνας, µε µαρµελάδα ψητής ντοµάτας, γιαούρτι κύµινο-λάιµ και ψωµάκι µπριός, αλλά και πεντανόστιµο στιφάδο µε χοιρινό λαιµό, καραµελωµένα κρεµµύδια, µαυροδάφνη και σελινόριζα, ενώ δεν λείπουν και οι κοπές µόσχου.
Όλα αυτά θα τα συνδυάσετε τέλεια µε κάποιο από τα επιλεγµένα κρασιά του ελληνικού αµπελώνα και για το τέλος θα γλυκαθείτε µε ένα θαύµα σαν το γαλακτοµπούρεκο, µε δίπλες, κρέµα σιµιγδαλιού, µέλι, φιστίκι και παγωτό baba au rum.
Όλα αυτά σε έναν απόλυτα φιλόξενο χώρο µε ευγενικούς ανθρώπους, που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε ερχόµενοι στην όµορφη Καλαµάτα.
Σιδηροδροµικού Σταθµού 21, Καλαµάτα, 27120 98091, www.kardamo.gr, Fb: kardamo.edesmatopoleio, Insta: kardamo
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.