Resto

Poseidon Ocean View: Βραβευµένες γεύσεις και εκλεπτυσµένη εξυπηρέτηση δίπλα στο κύµα

Ένα γευστικό ταξίδι με φόντο τη θάλασσα

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Poseidon Ocean View: ένα από τα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείς στην Καλαμάτα

Μια επίσκεψη στο Poseidon Ocean View στην Καλαµάτα είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις, µε φόντο τη θάλασσα, υπό την καθοδήγηση του βραβευµένου σεφ Δηµήτριου Πυλιώτη. Το εστιατόριο, επιλεγµένο ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στην Ελλάδα 2020-2024, µε χρυσά βραβεία από το estiatoria.gr, θα σας µαγέψει µε την αυθεντική του κουζίνα.

Φτάνοντας εκεί, το ειδυλλιακό σκηνικό µε θέα το απέραντο γαλάζιο σε κερδίζει. Καθισµένοι σε αναπαυτικές καρέκλες δίπλα στο νερό, η γαστρονοµική εµπειρία ξεκινάει µε ψητό χταπόδι, µε καβουρδισµένα ρεβίθια, σταφίδες και σύκο, ενώ η δροσιά από το φιλέ πορτοκάλι και το µάνγκο δένει τέλεια µε την εξαιρετική πέστο µέντας µε λάδι από fig oil του πιάτου. Οι γαρίδες lollipop είναι µία πραγµατική έκπληξη για τις αισθήσεις, τραγανές µε κρούστα από macadamia nuts και κέτσαπ µαύρου σκόρδου, διακοσµηµένες µε «µαλλί της γριάς» από ζάχαρη καρύδας. 

Goji berries grouper

Τα ψητά στρείδια στα κάρβουνα, µε σκορδοβούτυρο, µυρώνια, λεµόνι και φρέσκο πιπέρι είναι µια έκρηξη γεύσεων θαλασσινής αλµύρας. Η αγιορείτικη µακαρονάδα θαλασσινών –αυθεντική συνταγή από το Άγιον Όρος– µε ψητή ντοµάτα στα κάρβουνα και σος µε µάραθο, αναδεικνύει την παράδοση και την πλούσια γαστρονοµική κληρονοµιά. Το φιλέτο συναγρίδας, µε κρούστα από κολοκυθόσπορο (pumpkin seed), τραγανή πέτσα από το ψάρι και πουρέ παστινάκι, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα µε την εκλεπτυσµένη γεύση. Το επιδόρπιο είναι εξίσου εκλεκτή εµπειρία. Για παράδειγµα το χειροποίητο παγωτό µε βανίλια Μαδαγασκάρης και µαύρο χαβιάρι είναι µια επιλογή που οπωσδήποτε πρέπει να γευτεί κανείς.

Dragon fruit tuna tartare

Στο Poseidon Ocean View κάθε πιάτο αφηγείται µια ιστορία, είναι ένα µικρό έργο τέχνης, προσεκτικά επιµεληµένο από τον σεφ Δηµήτριο Πυλιώτη, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τα αγνά, φυσικά υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας. 

Cucumber granita oyster

Η wine list του εστιατορίου περιλαµβάνει κρασιά από τη Μεσσηνία και την υπόλοιπη Ελλάδα, προσεκτικά επιλεγµένα για να συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα και να αναδεικνύουν τις γεύσεις τους. 

Leche de Tigre scallops

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο σεφ έχει διακριθεί ακόµα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο του chef champion στο showdown του Miami για το Poseidon Ocean View που λειτουργεί στο Miami Beach, ενώ είναι ταυτόχρονα USA Ambassador της Ελληνικής Γαστρονοµίας. Έχει δική του εκποµπή στο Food Network και είναι Chef Table στο NBA Miami Heat games. 

Smoked cauliflower

Extra info: Αξίζει να σηµειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ηµέρας το Poseidon Ocean View προσφέρει την άψογη εξυπηρέτησή του και στις ξαπλώστρες της παραλίας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το γεύµα τους παρέα µε τον ήλιο και τη θάλασσα. 

Ναυαρίνου 119, Καλαµάτα, 2721025590, www.poseidonkalamata.com, Fb: Poseidon Ocean View, Insta: poseidonoceanview