Resto

Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση

Η κ. Σοφία κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Μεζεδοπωλείο Πίπις θα βρεις παραδοσιακά πιάτα µε άριστα τοπικά προϊόντα 

Στο Μεζεδοπωλείο Πίπις, το αγαπημένο στέκι στον Κεραμεικό που τα πάντα έχουν αυτό το πράσινο που μας φτιάχνει το κέφι θα πάμε για τους καλύτερους παραδοσιακούς μεζέδες. Εκεί η γεύση έρχεται και δένει άψογα με τη διάθεση της παρέας και εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτό είναι η μία και μοναδική, η ανεπανάληπτη Σοφία που κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα.

Οι συνταγές αλλάζουν ανάλογα με την εποχικότητα των φρέσκων υλών. Τώρα το καλοκαίρι θα βρεις δροσιστική σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια και ξύγαλο Κρήτης.

Θα γευτείς πεντανόστιμους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι και καλοκαιρινά μυρωδικά, αλλά και άψογα ψημένες μελιτζάνες σε κύβους με φρέσκια ντομάτα και λιωμένη φετούλα. 

Τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού, δεν πρέπει να λείψουν απ’ το τραπέζι. Το ίδιο και το ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο με πατάτες και πίτα καλαμποκιού. Αν έχεις τύχη θα γευτείς και χειροποίητα ζυμαρικά, παραδοσιακές γκόγκες, σαν πιάτο ημέρας.

Ο μαρινάτος γαύρος που καθαρίζεται και μαρινάρεται στην κουζίνα, αλλά και το μελωμένο με πετιμέζι χταπόδι στη λαδόκολλα είναι ό,τι πρέπει για τη ζητούμενη τσιπουροκατάσταση. Και για το τσίπουρο δεν το συζητάμε! Θα διαλέξεις εκλεκτό απόσταγμα από δεκαεπτά ετικέτες.

Και οι επιλογές στο κρασί όμως είναι μία προς μία. Μοσχάτο Λήμνου και Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας στα λευκά, από τον Τύρναβο το ροζέ και το ερυθρό, το merlot από την Αιτωλοακαρνανία και αυτό.

Μεγ. Αλεξάνδρου 86, Κεραμεικός
6976615881
FΒ: Καφενείο πίπις