- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση
Η κ. Σοφία κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση](/images/1074x600/jpg/files/2024-07-30/mezedopoleio-pipis-asunagonisti-geusi-kai-teleia-kalokairini-diathesi1.jpg)
Στο Μεζεδοπωλείο Πίπις θα βρεις παραδοσιακά πιάτα µε άριστα τοπικά προϊόντα
Στο Μεζεδοπωλείο Πίπις, το αγαπημένο στέκι στον Κεραμεικό που τα πάντα έχουν αυτό το πράσινο που μας φτιάχνει το κέφι θα πάμε για τους καλύτερους παραδοσιακούς μεζέδες. Εκεί η γεύση έρχεται και δένει άψογα με τη διάθεση της παρέας και εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτό είναι η μία και μοναδική, η ανεπανάληπτη Σοφία που κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα.
Οι συνταγές αλλάζουν ανάλογα με την εποχικότητα των φρέσκων υλών. Τώρα το καλοκαίρι θα βρεις δροσιστική σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια και ξύγαλο Κρήτης.
Θα γευτείς πεντανόστιμους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι και καλοκαιρινά μυρωδικά, αλλά και άψογα ψημένες μελιτζάνες σε κύβους με φρέσκια ντομάτα και λιωμένη φετούλα.
![Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση](/images/w734/jpg/files/2024-07-30/mezedopoleio-pipis-asunagonisti-geusi-kai-teleia-kalokairini-diathesi4.jpg)
Τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού, δεν πρέπει να λείψουν απ’ το τραπέζι. Το ίδιο και το ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο με πατάτες και πίτα καλαμποκιού. Αν έχεις τύχη θα γευτείς και χειροποίητα ζυμαρικά, παραδοσιακές γκόγκες, σαν πιάτο ημέρας.
![Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση](/images/w734/jpg/files/2024-07-30/mezedopoleio-pipis-asunagonisti-geusi-kai-teleia-kalokairini-diathesi3.jpg)
Ο μαρινάτος γαύρος που καθαρίζεται και μαρινάρεται στην κουζίνα, αλλά και το μελωμένο με πετιμέζι χταπόδι στη λαδόκολλα είναι ό,τι πρέπει για τη ζητούμενη τσιπουροκατάσταση. Και για το τσίπουρο δεν το συζητάμε! Θα διαλέξεις εκλεκτό απόσταγμα από δεκαεπτά ετικέτες.
Και οι επιλογές στο κρασί όμως είναι μία προς μία. Μοσχάτο Λήμνου και Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας στα λευκά, από τον Τύρναβο το ροζέ και το ερυθρό, το merlot από την Αιτωλοακαρνανία και αυτό.
![Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση Μεζεδοπωλείο Πίπις: Ασυναγώνιστη γεύση και τέλεια καλοκαιρινή διάθεση](/images/w734/jpg/files/2024-07-30/mezedopoleio-pipis-asunagonisti-geusi-kai-teleia-kalokairini-diathesi2.jpg)
Μεγ. Αλεξάνδρου 86, Κεραμεικός
6976615881
FΒ: Καφενείο πίπις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραδοσιακές γεύσεις σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αίγινας
Βρίσκεται πάνω στην παραλία της Αίγινας κι έχει για θέα το λιμάνι
Εδώ η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει τον πρώτο λόγο στο dining experience
Η κ. Σοφία κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα
Το νέο εστιατορικό εγχείρημα του Σάκη Κατσούλη είναι ολόφρεσκο και γεμάτο athenian vibes
Το έχεις δει να παίζει σε όλα τα social media και αναρωτιέσαι πώς είναι; Θα σου πούμε: έπος!
Ένας ακόμα λόγος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.