- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Gaya Athens: Το comfort restaurant bar στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι το νέο all day στέκι
Το νέο εστιατορικό εγχείρημα του Σάκη Κατσούλη είναι ολόφρεσκο και γεμάτο athenian vibes
Gaya Athens: ένα στέκι για τον άνθρωπο που κινείται, μένει, εργάζεται ή επισκέπτεται την πόλη
Ολόφρεσκο, γεμάτο athenian vibes το GAYA, το νέο all day εστιατορικό εγχείρημα του Σάκη Κατσούλη. Θα τον έχεις ίσως ακουστά από τη συμμετοχή του στο Survivor. Αυτό που μάλλον δεν έχεις ακούσει είναι ότι έχει μακρά ιστορία στο επιτυχημένο επιχειρείν. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του είναι και το γνωστό Sempre cocktail bar στη Σαρανταπόρου στο Περιστέρι, που έχει δημιουργήσει παρέα με τον Γιώργο Σέμπρο και τον Κώστα Κωνσταντόπουλο. Η ίδια ομάδα –αυτή τη φορά μαζί τους και ο Δημήτρης Χαβέλας– μεγαλουργεί στο κέντρο. Σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία, πλάι στον ναό της Καπνικαρέα, όπως τονίζει ο Σάκης, το Gaya συμβάλλει στην ομορφιά του αθηναϊκού τοπίου. Γι’ αυτό ονομάστηκε άλλωστε έτσι, όπως μας εξηγεί, για να ηχεί «όπως η γαία», το στοιχείο που μας προσφέρει αγαθά όλες τις εποχές του χρόνου.
Τα γήινα χρώματα του διάκοσμου δένουν άψογα με το urban στοιχείο και σε προσκαλούν να περάσεις ξέγνοιαστες στιγμές. «Δίνουμε έμφαση σε μια ολιστική εμπειρία υψηλής ποιότητας, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμολογιακή μας πολιτική» αναφέρει ο Σάκης, τονίζοντας ότι το όραμα για το Gaya είναι να αποτελέσει στέκι για τον άνθρωπο που κινείται, μένει, εργάζεται ή επισκέπτεται την πόλη.
Η κουζίνα του Gaya είναι εμπνευσμένη από την ελληνική και ευρύτερα τη μεσογειακή γαστρονομία «για να θυμίζει γεύσεις που αγαπήσαμε από παιδιά» μας λέει και δίνει τη σκυτάλη στον σεφ Κωνσταντίνο Άκουρο, ο οποίος μας παρουσιάζει το μενού. Χωρίζεται σε brunch, lunch και dinner. Όλα είναι χειροποίητα και οι συνταγές με βάση την εποχικότητα. Οι πρώτες ύλες ελληνικές και πάντα φρέσκες. Τα πιάτα μαγειρικά και αισθητικά άρτια. Μας προτείνει να δοκιμάσουμε τις κροκέτες παστίτσιο – μια ευφάνταστη εκδοχή τεσσάρων αραντσίνι που ξυπνάει μνήμες παράδοσης. Το σπετσοφάι με λουκάνικο Καρδίτσας, σάλτσα ντομάτας Σαντορίνης και αρσενικό Νάξου, είναι κυριολεκτικά η Ελλάδα στο πιάτο – ιδανική επιλογή για ένα comfort dinner παρέα με εκλεκτό κρασί. Το κριθαρότο με γαρίδες jumbo είναι πιάτο ασυναγώνιστης γεύσης. Από τα επιδόρπια η ελαφριά και καλοκαιρινή Πάβλοβα είναι must try.
Στον χώρο υπάρχει και ένα σούπερ ενημερωμένο κελάρι για να επιλέξουμε από τα υπέροχα κρασιά –ωδή στον διεθνή αμπελώνα– που φυλάσσονται σε ιδανικές συνθήκες. Τις εντυπώσεις κλέβει και το bar, το λεγόμενο και «Gin Tower», όπου φιγουράρουν αμέτρητες αξιοσημείωτες ετικέτες gin. Ο bartender θα προτείνει ένα από τα δροσερά signature cocktails ή θα πειραματιστεί δημιουργώντας custom εκδοχές. Ο DJ δίνει τον παλμό κάθε στιγμή της ημέρας και η Αθήνα μόλις βρήκε το νέο της στέκι για να χαλαρώνει όποτε το αποζητά!
Καλαμιώτου 2, πλατεία Αγίας Ειρήνης 2103249450
www.gaya-athens.comInsta: gaya.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.