«Απόψε θα σε βγάλω έξω», φώναξε σχεδόν απειλητικά ο κολλητός Ευθύμης και δεν με έπαιρνε τίποτα άλλο παρά να συμφωνήσω. «Θα σε πάω στην περιοχή μου». Μετς. Δεν ήξερα το μαγαζί αλλά η περιοχή αρκούσε για να πειστώ.
Ούτε 10 λεπτά από το μετρό Ακρόπολης το Bar Bodega φαινόταν μικρό σαν κόσμημα, αλλά και παράξενα επιβλητικό μπροστά μας. Η διακόσμηση άκρως καλλιτεχνική, οι πίνακες, τα φωτιστικά, οι λεπτομέρειες στους τοίχους έχουν μια jazz - funky αισθητική, το κλίμα πρόσχαρο και ανεβαστικό. Από τα παράθυρα φαίνεται πιάτο η Ακρόπολη και οι στύλοι του Ολυμπίου Διός. Θέλω να τα μάθω όλα.
Ο Νίκος, ιδιοκτήτης του μαγαζιού από το 1984 εδώ τα έχει ζήσει όλα. Την Αθήνα στις δόξες της και στην κατάρρευσή της. «Από εδώ έχουν περάσει οι πάντες», μου λέει. Ο Κουστουρίτσα, και ο Μπαρίσνικοφ, η Αλίκη, κι άλλοι, κι άλλοι. Ο Νίκος είναι στο μαγαζί από την πρώτη μέρα, 25 χρόνια τώρα και το έχει ζήσει σε όλες του τις φάσεις. Σήμερα, με jazz – funk - soul μουσικές, και πιο ροκ ύφος κατά διαστήματα, έχει προσθέσει και φαγητό και συγκαταλέγεται σε αυτό που λέμε «food bar».
Food ακούω και τρέχω προς το bar. Ο εκπληκτικός barman, επίσης Νίκος, είχε ήδη φροντίσει με τα μαγικά του χέρια να μου φτιάξει ένα κοκτέιλ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ, που μου ανοίγει την όρεξη. (Red Elf όπως με ενημέρωσε, δηλαδή τζίντζερ και ρόδι αναμειγμένα σε ιρλανδέζικο ουίσκι). Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο συγκεκριμένος μπάρμαν αποτελεί από μόνος του έναν σοβαρό λόγο για να πάει κανείς σε αυτό το μαγαζί. Μαθαίνω ότι τα κοριτσάκια ζητούν συνεχώς το κινητό του, είναι πλακατζής, φτιάχνει άψογα ποτά και ξέρει να σου πει τα πάντα γι’αυτά.
Ο μπάρμαν Νίκος επί τω έργω
Και τώρα τρώμε. Δοκιμάσαμε δροσερή σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, καλαμπόκι, κομματάκια μπέικον, κρούστα και μπαλσάμικο, που ήταν πολύ φρέσκια και γευστική. Γεμιστά κολασμένα μανιτάρια με τυρί, δεν έμεινε τίποτα. Και συνεχίσαμε με ένα Classic Burger. Ο Μπάμπης που είναι ο σεφ της κουζίνας χρησιμοποιεί αγνά υλικά και είναι όλα καθαρά και πολύ προσεγμένα. Το κρέας ήταν γευστικότατο, ζουμερό, φρέσκο και καλοψημένο.
Σκάσαμε. Και για κερασάκι στην τούρτα, δοκιμάσαμε ροδάκινο. Δηλαδή ακόμα ένα κοκτέιλ από τα χεράκια του Νίκου, λίγο καυτερό αυτή τη φορά, με ροδάκινο και μάγνκο.
Σιγουρεύομαι ότι θα σταματήσω τα καταγώγια και τα κουτούκια (για λίγο καιρό τουλάχιστον) και θα κάνω αυτό το μπαρ, στέκι μου. Ο Ευθύμης συμφωνεί με ύφος «στα’λεγα εγώ», και έχει δίκιο.
Αν η Αθήνα ήταν ποτό ποιό θα ήταν αυτό; Νίκος ιδιοκτήτης και Νίκος μπάρμαν, απαντούν την ίδια στιγμή: «Ρούμι», «Κρασί». Συμφωνούν, τουλάχιστον στην επιχειρηματολογία: «Ρούμι, όσο πιο πολύ παλιώσει τόσο πιο ωραίο γίνεται». «Εε, και με το κρασί το ίδιο συμβαίνει». Και με την Αθήνα.
Καθημερινά από τις 4 το απόγευμα έως τις 2 το βράδυ
Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 1 το βράδυ
Αρδηττού 10, Μετς, 210 9219 397
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.