- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Nevma Pasta Fresca alla Mano, οι street food μακαρονάδες της Πάρου
Φτιάχνονται με αγνά υλικά και έρχονται μαζί σου ακόμη και στην παραλία!
![eva-valamvanou.jpg eva-valamvanou.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/eva-valamvanou.jpg)
![Nevma Pasta Fresca alla Mano Nevma Pasta Fresca alla Mano](/images/1074x600/jpg/files/2024-07-26/nevma-paros.jpg)
Nevma Pasta Fresca alla Mano: το στέκι σου στην Πάρο για μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά
Τελευταία βδομάδα Ιουλίου, ξεκίνησε επιτέλους η άδεια και μαζί με τις κολλητές φτάνουμε στον αγαπημένο μας καλοκαιρινό προορισμό, στην Πάρο. Αφού πίνουμε καφεδάκι στη Νάουσα, αρχίζουμε και πεινάμε και βολτάρουμε στα στενάκια για να πάρουμε κάτι take-away για την παραλία. Διασχίζοντας το γεφυράκι της Νάουσας βλέπουμε υπερυψωμένο ένα πανέμορφο κυκλαδίτικο μαγαζάκι με λαμπάκια, το Nevma Pasta Fresca alla Mano. Ξαφνικά μας κατακλύζουν μυρωδιές από λιωμένο τυρί, μανιτάρια, κιμά και σολωμό!
Nevma Pasta Fresca alla Mano: λαχταριστή pasta fresca στην Πάρο
![Nevma Pasta Fresca alla Mano Nevma Pasta Fresca alla Mano](/images/w734/jpg/files/2024-07-26/nevma-paros4.jpg)
![Nevma Pasta Fresca alla Mano Nevma Pasta Fresca alla Mano](/images/w734/jpg/files/2024-07-26/nevma-paros5.jpg)
Μελετώντας τον κατάλογο για να αποφασίσουμε ποια μακαρονάδα θα πάρει η καθεμία, πιάσαμε συζήτηση με τη γλυκύτατη κοπέλα στο ταμείο: «Το στέκι με τα φρέσκα ζυμαρικά άνοιξε στο κέντρο της Νάουσας τον Δεκέμβριο του 2022 και είναι το πρώτο κατάστημα τέτοιου είδους στο νησί. Έχοντας ως δυνατό χαρτί τη φρέσκια pasta που παρασκευάζουμε καθημερινά στην ιταλική μηχανή κοπής ζυμαρικών αλλά και τις 10 διαφορετικές συνταγές σαλτσών, το Nevma Pasta Fresca alla Mano αγαπήθηκε αμέσως από τους ντόπιους, κι ύστερα και από τους επισκέπτες της Πάρου».
Η απόφαση για το τι θα επιλέξουμε διήρκησε τελικά αρκετή ώρα, καθώς δεν ξέραμε τι να πρωτοδοκιμάσουμε. Αρχικά είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερα είδη φρέσκων ζυμαρικών: rigatoni, casarecce, conchiglie και fusilli ολικής. Βλέπαμε δίπλα μας να παρασκευάζονται τα ζυμαρικά και δεν παραλείψαμε να βγάλουμε τα απαραίτητα για το Instagram.
Η vegan φίλη μου κατέληξε στη Mushrooms à La Crème (με μανιτάρια, σπανάκι, ντομάτα, φυτική κρέμα σόγιας και καρύδας), εγώ πήρα την best seller Pasta A la vodka με φιλέτο στήθος κοτόπουλου με extra παρμεζάνα, μια συνταγή που ο σεφ κρατά επτασφράγιστο μυστικό και η φίλη που τρελαίνεται για θαλασσινά επέλεξε τη Salmon και Lime (με σολομό, σκόρδο, ξύσμα lime, lemongrass και ζωμό bisque).
![Nevma Pasta Fresca alla Mano Nevma Pasta Fresca alla Mano](/images/w734/jpg/files/2024-07-26/nevma-paros6.jpg)
![Nevma Pasta Fresca alla Mano Nevma Pasta Fresca alla Mano](/images/w734/jpg/files/2024-07-26/nevma-paros2.jpg)
Τα ξημερώματα αφού είχαμε πιει τα ποτά μας- στην καθιερωμένη μπαρότσαρκα της κοριτσοπαρέας- ο δρόμος μας έβγαλε πάλι στο αγαπημένο μας πλέον στέκι, το Nevma Pasta Fresca alla Mano. Αυτή τη φορά επιλέξαμε Carbonara με Pecorino Romano, κρόκους αυγών και ξεροψημένο guanciale, τη φανταστική Pomodoro Ε Βasilico, με Bufala burrata, ντοματίνια, σκόρδο, κρεμμύδι και βασιλικό, αλλά και την ιδιαίτερη Crab Pasta, με καβουρόψιχα, ντομάτα ψιλοκομμένη, κολοκύθι, κρεμμύδι, σκόρδο, άνηθο, μαϊντανό, ζωμό bisque, cognac, παρμεζάνα, πιπέρι μαύρο τριμμένο και ελαφριά κρέμα γάλακτος!
Αξίζει να τονίσουμε ότι η φρέσκια pasta παρασκευάζεται με ένα ειδικό σιμιγδάλι (που το Nevma Pasta Fresca alla Mano προμηθεύεται αποκλειστικά για δική του χρήση) και νερό. Το αποτέλεσμα είναι φρέσκια pasta με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει πως η πέψη γίνεται με αρκετά αργό ρυθμό, ενώ είναι ιδανική ακόμα και για διαβητικούς καθώς έχει πολύ λίγα λιπαρά – γι’ αυτό άλλωστε οι μακαρονάδες του Nevma Pasta Fresca alla Mano είναι κι εξαιρετικά ελαφριές, ακόμα και όταν καταναλώνονται αργά το βράδυ.
![Nevma Pasta Fresca alla Mano Nevma Pasta Fresca alla Mano](/images/w734/jpg/files/2024-07-26/nevma-paros7.jpg)
Επιπλέον, οι salad lovers θα βρουν τρεις επιλογές σε σαλάτες, και μάλιστα με ντόπια κυκλαδίτικα προϊόντα, όπως για παράδειγμα το παξιμάδι χαρουπιού από τον φούρνο της Αγκαιριάς, το αρσενικό τυρί Νάξου και τα ολόγλυκα παριανά τοματίνια που δίνουν μία μοναδική εκδοχή της ιταλικής caprese.
Για κλείσιμο, ήπιαμε από ένα Aperol Spritz και μας κέρασαν macaron -του ονείρου- με Κρέμα Βανίλια και με Mousse Σοκολάτα, για τα οποία έχουν αποκλειστική συνεργασία από τα ζαχαροπλαστεία Τσίρου στην Αθήνα. Κάπως έτσι το Nevma Pasta Fresca alla Mano έγινε το αγαπημένο μας street food spot στο νησί και θα επιστρέφουμε εδώ μέχρι να δοκιμάσουμε όλο τον κατάλογο!
@nevmapasta You don’t know where we are? Watch this video😜 #paros #parosisland #island #easter #vacation #nevma #nevmapasta #pasta #greekislands #islands #island #food #fy #naousa #pastalover #italianfood #takeaway #follow #fresh #foodtiktok #foodlover #delivery
♬ Get Ready - SUPER-Hi & NEEKA
*Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τη 13:00 το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες (05:00 ακόμα και 06:00 πολλές φορές), κάτι που το κάνει ιδανικό και για τους ξενύχτηδες.
Νάουσα, Πάρος, 2284051010, Fb: Nevma Pasta, Instagram: @nevma_pasta_paros
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτιάχνονται με αγνά υλικά και έρχονται μαζί σου ακόμη και στην παραλία!
Παραδοσιακές γεύσεις σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αίγινας
Βρίσκεται πάνω στην παραλία της Αίγινας κι έχει για θέα το λιμάνι
Εδώ η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα έχει τον πρώτο λόγο στο dining experience
Η κ. Σοφία κάνει τα μαγικά της μέσα και έξω από την κουζίνα
Το νέο εστιατορικό εγχείρημα του Σάκη Κατσούλη είναι ολόφρεσκο και γεμάτο athenian vibes
Το έχεις δει να παίζει σε όλα τα social media και αναρωτιέσαι πώς είναι; Θα σου πούμε: έπος!
Ένας ακόμα λόγος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.