- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Barμπα Τόλη μου
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
![4754-202316.jpeg 4754-202316.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/4754-202316_0.jpeg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/1074x600/1/jpg/files/2024-07-18/barba-tolis-aretes.jpg)
Barμπα Τόλης στις Αρετές της Χαλκιδικής: Λαχανικά από το οικογενειακό μποστάνι και μεζέδες μπροστά σε στη εξωτική θάλασσα της Σιθωνίας.
Τα νερά στις Αρετές είναι τροπικά σαν να τα έκαναν εισαγωγή από την Καραϊβική, τιρκουάζ αλά Πουκέτ, εξωτικά λες και τα κουβάλησε γιγάντιο κάργκο από τις Μαλδίβες. Αλλά κομμένα τα looks like, γιατί οι Αρετές είναι 100 τοις εκατό Χαλκιδική. Θέλω να πω, είναι ωραίες οι συγκρίσεις και οι προσομοιώσεις αλλά για τους ντεμί, αυτούς που πάνε να βαφτίσουν τα φύκια μεταξωτές κορδέλες, και όχι για τις Αρετές, που όποτε κολυμπώ στη θάλασσά τους δακρύζω και το φωνάζω παθιασμένα: Σαν τη Σιθωνία, το δεύτερο πόδι και το όσο πιο μακριά και πέρα από τον Μαρμαρά γίνεται… δεν έχει!
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-2.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης, Δημήτρης Παρλαμέντας](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-3.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-4.jpg)
Ευλογημένος βυθός, ξέγνοιαστες βουτιές, παχιά άμμος και ας μπούμε στο ψητό ή καλύτερα στον τηγανητό μπακαλιάρο του Barμπα Τόλη. Από το 2019 που το καλαμένιο καφενεδάκι στο τέρμα της παραλίας πέρασε στα χέρια του Δημήτρη Παρλαμέντα, ο Μητσάρας με τα τατού και το τσιγκελωτό μουστάκι το πήγε σε μια φίνα διάσταση, με τα ωραία μεζεκλίκια του να στέκονται βάλσαμο και ό,τι πρέπει μετά το μπανάκι.
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-9.jpg)
Το μέρος μοιάζει με πειρατικό καφενείο- μπαρ στη θάλασσα των Σαργασσών! Ή και σκηνικό από τα γυρίσματα του Κάπτεν Χουκ, καθώς ως και καράβι δένει στα νερά ξεφορτώνοντας τουρίστες που, όταν το βλέπουν, μαγεύονται. Καλάμια, ξύλινα βαρέλια και καναπέδες όπως και σκαμπό που μοιάζει να φτιάχτηκαν από ξυλογλυπτικές που τις λίμαρε η θάλασσα, φιλοτεχνούν ένα απίθανο φίζικαλ ντεκόρ.
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-5.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-6.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-7.jpg)
Επί του καταλόγου: Τα τσίπουρα είναι καλά και εγγυημένα ολόδικής του απόσταξης και τα πιατάκια, όλα ένα και ένα και επιμελημένα από τον πατέρα του Δημήτρη, τον κύριο Νίκο, από το οικογενειακό μποστάνι τους που δεν αστειεύεται. Κολοκυθοκεφτέδες σπέσιαλ, πατατοσαλάτα κρεμμυδιασμένη όσο πρέπει, πιπεριές Φλωρίνης ξυδάτες και στο τσακ έρχονται και τα ευλογημένα χταποδάκια, ατακαριστά με ντολμαδάκια μερακλίδικα.
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-10.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-11.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-12.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-13.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-14.jpg)
![Αρετές Χαλκιδικής: Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και τον Μπάρμπα-Τόλη μου Αρετές Χαλκιδικής, Μπάρμπα-Τόλης](/images/w734/1/jpg/files/2024-07-18/aretes-barba-tolis-15.jpg)
Από τις 10 του Απρίλη που είθισται να ξεκινά το καλοκαίρι του Παρλαμέντα, μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου που κλείνει τον Barμπα Τόλη του και αράζει για να ξεκουραστεί, στη σμαραγδένια παραλία των Αρετών εκτός από τσιπουροκατάσταση στήνεται και φάση γλέντι νινάιμ γιαβρούμ, αφού ο Δημήτρης από τις 4 ως τις 8 διαλέγει μουσικές μερακλίδικες (έντεχνες κατά βάση, μην πάει ο νους σας στο σάουντρακ της Παραλίας με τον Ντι Κάπριο), που μετατρέπουν το μαγαζί σε θερινό Ακρόαμα by the beach, για να συνεννοούμαστε οι Θεσσαλονικείς. Αν και νομίζω πως λόγω Γκάλη, Γιαννάκη και Μαρινέλας και όλοι οι εκτός πόλης αντιληφθήκατε (νομίζω) τι φάση χρυσής αμμουδιάς παίζει εδώ με τον Δημήτρη Παρλαμέντα και τα άλλα παιδιά!
Barμπα Τόλης, Παραλία Αρετές, Τορώνη, Σιθωνία, 6945639991
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.