Resto

Χρυσόπετρο: Μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες πινελιές στη Σάμο

Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χρυσόπετρο: Μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες πινελιές στη Σάμο

Η Σάμος, το νησί με τη μοναδική ιστορία, τους φιλόξενους ανθρώπους και τα συγκλονιστικά τοπία προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες της. Εδώ βρίσκεται και το εστιατόριο Χρυσόπετρο σε μια μαγευτική τοποθεσία στον Μαραθόκαμπο, ένα χωριό στο νότιο τμήμα του νησιού που απέχει περίπου 45 λεπτά από το Βαθύ. Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό που φαίνεται ότι περνάει από γενιά σε γενιά όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας στον σημερινό σεφ και εγγονό των ιδρυτών Θανάση Ρουμπή, γνωστό για τις μοναδικές δημιουργίες του.

Η αισθητική του χώρου είναι άκρως ενδιαφέρουσα συνδυάζοντας παραδοσιακά και σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία, ενώ εκείνο που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή είναι το μεγάλο μπαλκόνι με την πανοραμική θέα που βρίσκεται εννιά μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις προτάσεις πιάτων μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές, όλα από προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα που παράγονται στο νησί. Το μενού προσαρμόζεται σύμφωνα με την εποχικότητα και επικεντρώνεται στο φρέσκο ψάρι και στα θαλασσινά, ενώ περιλαμβάνει και vegan επιλογές. Δοκίμασε οπωσδήποτε φρέσκιες γαρίδες με σάλτσα βουτύρου, σαμιώτικο brandy, chilly και ξύσμα μοσχολέμονου, ταρτάρ ολόφρεσκου τόνου, καθώς επίσης και καρπάτσιο από φρέσκο φαγκρί με φύλλα τοπικού κρίταμου και πέστο πατζάρι. Κι αν είσαι λάτρης του κρέατος εδώ θα βρεις εξαιρετικές προτάσεις σε εκλεκτά κρέατα.

Info
Κάμπος Μαραθόκαμπου, Σάμος, 2273037248
Instagram chrisopetro_samos